Pretraga

Pitali smo studente što su sve radili za 0 kn: Odgovori će vas oduševiti!

Studentski život u mnogočemu je poseban i svatko od nas ima gomilu različitih priča o situacijama koje smo doživjeli. Ono što također odlikuje studentski život je i kratki džep, zbog svih troškova koji se neplanirano stvore i nakupe. No, oni najkreativniji će se i u besparici snaći i pronaći način kako da se zabave. Upravo smo s takvima i pričali, a oni su nam otkrili što su sve doživjeli s točno 0 kuna u novčaniku.

Kada ste student samo su vam dvije stvari na pameti – kako položiti ispite i kako se dobro zabaviti! I dok svi više ili manje dobro znamo formulu za polaganje ispita, za dobru zabavu formula je vrlo promjenjiva. Na primjer, vrlo je jednostavno zabaviti se kada na računu imate neku svoticu koju možete bez kompleksa potrošiti jedan petak navečer. Piće prije klub, nekoliko pića u klubu i kebab za po putu do doma, zvuči kao dosta pristojan izlazak kad si to možeš priuštiti!

Ali što kada smo potrošili sve što smo imali na računu, a 1. u mjesecu je daleko? Jednoj mladoj osobi svakako ne priliči zatvoriti se doma i čekati da vrijeme prođe, zar ne? Porazgovarali smo s nekoliko studenata koji nisu dozvolili da ih besparica obeshrabri pa su pronašli način za genijalnu zabavu ili doživjeli avanturu života s točno 0 kuna!

  1. Crashala sam svadbu

Frend koji je inače DJ je na jednoj svadbi puštao glazbu. Frendica i ja smo znali gdje se to događa, malo smo se skockale i opušteno se pridružile proslavi. Spas nam je bio što su imali švedski stol, a cugu smo naručivale na šanku, a skrpale smo se frendu za stol. Nisam sigurna jesu li nas mladenci skužili, ali smo pokorili plesni podij i došli doma u 7 ujutro. Najbolje krpanje ikad!, rekla nam je studentica arhitekture Marta.

  1. Spavali smo na Sljemenu pod zvijezdama

Cura i ja smo htjeli provest neko vrijeme zajedno, ali nismo baš mogli biti niti kod mene niti kod nje doma. Tako smo došli na ideju da uzmemo vreće za spavanje i odemo na Sljeme. Zadnjim busom s Mihaljevca otišli smo do gore, pronašli neko relativno OK mjesto s pogledom na Zagreb i tamo se smjestili. Bio je 6. mjesec pa nije bilo hladno, nije bilo vukova i što je najbolje, pogled na zvijezde je bio brutalan!, otkrio nam je Ivan, student filozofije.

  1. Koncert najdražeg benda

Bilo je to kad su ostaci Ramonesa imali koncert u Zagrebu. Od frendice tata je inače ton majstor i inače nas je znao puštat na koncerte kad je on radio zvuk. Ovoga puta nije on radio zvuk, ali nas je uveo na tonsku probu. Malo je bilo bed što smo uspjele biti samo na probi od predgrupe jer Ramonesi to nisu dali, ali smo u predvorju sjele na cugu. I tako smo ostale 3 sata dok ljudi nisu počeli ulaziti na koncert, a mi smo samo ostale. I tako sam besplatno poslušala svoj najdraži bend!, ispričala nam je Lea, studentica građevine.

  1. Autostopom do Pariza

Pariz je grad koji mi je bio visoko na ljestvici gradova koje moram posjetiti, ali nikako nisam mogla skupiti preko 1.000 kn za kartu. Trebalo je neko vrijeme dok sam nagovorila dečka, ali sam uspjela i krenuli smo autostopom do Pariza! Doduše, krenuli smo od Budimpešte jer mi dečko tamo studira. Prvi frajer koji nas je pokupio nas je odveo do Beča, gdje smo odsjeli kod frendice moje mame. Ona nas je drugi dan odbacila do granice s Njemačkom, gdje nas je pokupio neki bračni par koji je putovao u Luksemburg. S njima smo proveli tih nekoliko sati, a prespavali smo na kolodovoru u Luksemburgu. Sljedeći dan nas je primila u auto neka cura koje je vozila do Reimsa, a od tamo smo došli do Pariza! To je bila avantura mog života! Naravno, prije ulaska u svaki auto sam mami slala registarske tablice i nikad nismo oboje zaspali tijekom vožnje!, rekla nam je studentica psihologije Hana.

  1. Otplivali smo do besplatnih ulaznica za festival

U mjestu gdje ljetujem održava se jedan predobar ljetni festival, za kojeg je karta preskupa. Ekipa s mora je došla na ideju da se probamo nekako prošvercati unutra. Imali smo cijelu strategiju! Došli smo do krajnje točke plaže koja je graničila s tim mjestom gdje se održavao festival, a onda smo ušli u vodu i preplivali taj dio gdje je bila ograda i došli do plaže koja se nalazila u prostoru festivala. Doslovno par metara plivanja, a kao sve je ograđeno i zaštićeno. Malo plivaš i dođeš na obalu festivala i tko zna otkud si došao? Pazili smo da nas zaštitari ne vide, a bratić je ponio neku nepropusnu vrećicu u koju smo stavili stvari. Preludo i uzbudljivo, ali najbolje!, otkrila nam je Laura, studentica medijskog dizajna.

  1. Znaš li što još možeš s 0 kuna?

Osim što s 0 kuna možeš disati, učiti, pjevati i plesati, možeš otvoriti i račun u banci! Erste banka za studente nudi paket usluga potpuno besplatno, a koje će ti zasigurno trebati za studentski život. U tom paketu dobivaš žiro račun, tekući račun, mobilno i Internet bankarstvo i mogućnost korištenja minusa. Ako želiš, možeš zatražiti i studentsku Diners karticu kojom možeš kupovati na rate kao da nema sutra. Dakle, sve što ti treba da se više nikad ne nađeš u situaciji da moraš odbiti frendove jer si švorc!

Priključi se Erste Clubu za mlade i osim svega navedenog dobivaš i druge pogodnosti. Instaliraj i Keks Pay aplikaciju pomoću koje možeš izbjeći one grozne situacije kada ostaneš dužan frendovima lovu, jer ju možeš jednostavno, brzo i bez naknade prebaciti na njihov račun.

Do Erste Club paketa doći ćeš lako. Za početak možeš ispuniti online prijavnicu i besplatno otvoriti svoj račun. A kada jednom to napraviš, možeš sve ‘odrasle’ stvari rješavati preko mobitela. Jer, tko ima vremena za ići u banku?

Ako te zanima kako doći do još više besplatnih stvari, klikni ovdje, i život ti više nikad neće biti isti!

_________________________________________________________________________________

Tekst je nastao u suradnji native studije portala srednja.hr i Erste banke.

Pitali smo studente što su sve radili za 0 kn: Odgovori će vas oduševiti!
0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap