Pretraga

Po prvi put proglašen i nagrađen najbolji student s invaliditetom

A- A+

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom jučer je po prvi put uručena jednokratna nagrada najuspješnijem studentu s tjelesnim oštećenjem. Uručenje nagrade polazniku druge godine stručnog upravnog studija Pravnog fakulteta u Rijeci Marinu Paškvanu održana je u Uredu za studente s invaliditetom. Ovim činom riječko Sveučilište je najavilo uložiti 1,2 milijuna kuna u arhitektonsku prilagodbu fakulteta za studente s fizičkim poteškoćama jer je broj studenata s invaliditetom u našoj državi prenizak pa samim tim i na fakultetima u Rijeci.

Polazniku druge godine stručnog upravnog studija Pravnog fakulteta u Rijeci Marinu Paškvanu jučer je u prostorijama Ureda za studente s invaliditetom uručena jednokratna nagrada kao najboljem studentu s invaliditetom. Marino je prvi dobitnik novouvedene nagrade kojoj je cilj potaknuti i druge osobe s fizičkim poteškoćama na upisivanje fakulteta, piše Novi list.

Izdvojeni članak

Na riječkom i pulskom Sveučilištu ne znaju odakle stižu strani studenti

Sveučilište ulaže 1,2 milijuna za uklanjanje arhitektonskih barijera

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i uručenjem spomenute nagrade, iz riječkog Sveučilišta su najavili kako će uložiti 1,2 milijuna kuna u uklanjanje arhitektonskih prepreka. Spomenuti iznos će osigurati da se fakultetske prostorije što više prilagodile studentima koji su rođeni s određenim postotkom invalidnosti ili spletom okolnosti pretrpjeli tjelesnu štetu zbog koje su prikovani za kolica.

Izdvojeni članak

Studentice FPZG-a projektom pomažu osobama s invaliditetom

Prorektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić Samardžija izjavila je kako su svjesni koliko je osobama s invaliditetom teže studirati nego njihovim kolegama bez zdravstvenih ograničenja te je istaknula potrebu za povećanjem njihova broja na fakultetima u Rijeci.

Roditelji djece s invaliditetom nemaju namjeru upisati ih na fakultet

– Trebamo raditi na tome da se broj studenata s invaliditetom poveća na način da se dobro informiraju roditelji i učenici prvenstveno u srednjoškolskom sustavu, ali i ranije jer pokazalo se nerijetko da roditelji djece s invaliditetom nemaju aspiracije i planove da se djeca upišu na Sveučilište već razmišljaju samo o srednjoškolskom obrazovanju, tvrdi Ivana Živčić-Bećirević, voditeljica Sveučilišnog savjetovališnog centra u sklopu kojeg već dvije godine djeluje Ured za studente s invaliditetom.

Po prvi put proglašen i nagrađen najbolji student s invaliditetom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap