Pretraga

Počeo novi krug dodjele STEM stipendija: Snižen bodovni prag i na natječaju za novu vrstu državne stipendije

A- A+

Studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima i ove se godine dodjeljuje 3.400 državnih STEM stipendija. Po peti je puta pomaknuta crta na rang-listi ovogodišnjih dobitnika te stipendije. Uz to su objavljeni i konačni rezultati natječaja za novu vrstu državnih stipendija, onu za posebne skupine studenata, i to nakon rješenja prigovora na prijevremene rezultate natječaja i snižavanja praga.

Foto: Srednja.hr

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja priopćili su kako je još jednom pomaknuta crta na rang-listi dobitnika STEM stipendije, čime je započeo šesti krug dodjele ove stipendije.

Rok za prihvaćanje STEM stipendije do 15. siječnja

– Da biste vidjeli svoje mjesto na rang-listi, morate se prijaviti sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom u Sustav državnih STEM stipendija na poveznici te provjeriti svoje mjesto na rang-listi. Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do srijede, 15. siječnja 2020. godine do 12 sati na poveznici, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te da upiše svoj IBAN žiro-računa. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga (do popunjenja kvote u narednim pomicanjima crta na rang-listama), poručuju iz MZO-a.

Snižen prag na natječaju za stipendiju za posebne skupine studenata

Izdvojeni članak

Dodjeljuje se 500 stipendija od 7.000 kuna za Hrvate izvan RH: Provjerite možete li se i kako prijaviti

Uz objavu šestog kruga dodjele STEM stipendija, ove srijede objavljeni su i konačni rezultati natječaja za državnu stipendiju za posebne skupine studenata, a nakon rješavanja pristiglih žalbi na prijevremene rezultate te snižavanja bodovnog praga.

– Ministarstvo znanosti i obrazovanja zaprimilo je 28 primjedbi na rezultate Natječaja za dodjeljivanje državnih stipendija za posebne skupine studenata u akademskoj godini 2019./2020. Povjerenstvo za provedbu javnoga Natječaja za dodjelu državnih stipendija za posebne skupine studenata prihvatilo je 17 primjedbi, poručuju iz MZO-a.

Uz rješenja prigovora, snižen je i bodovni prag za dodjelu ove stipendije. Nove rang-liste dostupne su pri dnu ovoga teksta, a ako vam nisu vidljive potrebno je osvježiti stranicu.

– Pozivaju se svi studenti koji su ostvarili uvjete za dodjelu državne stipendije za posebne skupine studenata u akademskoj godini 2019./2020. da u roku od sedam dana od dana objave rang-lista , najkasnije do 15. siječnja 2020. godine u 12 sati odgovore na e-mail te u aplikaciji za prijavu državnih stipendija za posebne skupine studenata unesu IBAN žiroračuna i potvrde prihvaćanje Uvjeta stipendiranja, poručili su iz MZO-a uz dodatak kako će studenti kojima nije prihvaćena primjedba bit će obaviješteni elektroničkom poštom o razlogu neprihvaćanja u roku od sedam dana od dana objave rezultata.

Download [3.40 MB]

Počeo novi krug dodjele STEM stipendija: Snižen bodovni prag i na natječaju za novu vrstu državne stipendije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap