Pretraga

Počinje nastava na fakultetima, Rektorski zbor pozvao studente i zaposlenike da se cijepe

A- A+

Za dio studenata nastava je već započela, a drugi dio njih studijskim se obavezama vraća kroz iduća dva tjedna. HZJZ je već donio preporuke za fakultete prema kojima se nastava većinski održava uživo, uz prisutnost profesora i studenata u prostorima fakulteta. Rektorski zbor pozvao je studente i zaposlenike fakulteta da se cijepe.

Foto: Pixabay

Uoči početka nove akademske godine Rektorski zbor Republike Hrvatske na svojoj je donio nekoliko preporuka o odvijanju nastavnoga procesa i ostalih aktivnosti na visokim učilištima u akademskoj 2021./2022. godini.

Pozvali studente da se cijepe

Između ostaloga, studente i zaposlenike fakseva pozvali su da se cijepe.

– Uzimajući u obzir sve prethodne i trenutne odluke Nacionalnoga stožera civilne zaštite i Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo vezane uz bolest COVID-19, Rektorski zbor svoje je preporuke visokim učilištima donio u cilju očuvanja kvalitete nastave i studentskoga života. Rektorski zbor potiče sve studente i zaposlenike visokih učilišta na cijepljenje protiv bolesti COVID-19 kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje drugih, te osigurali uvjete za nesmetano odvijanje nastavnog procesa i svih aktivnosti na visokim učilištima, piše u priopćenju Rektorskog zbora.

Ujedno su pozvali visoka učilišta na ulaganje dodatnoga napora kako bi se osigurali svi potrebni uvjeti za nesmetano održavanje kontaktne nastave.

– Na taj se način dodatno jača međusobna komunikacije i čuva psihičko zdravlje studenata te svih zaposlenika.

Izdvojeni članak

U Zagrebu kreće kampanja za studente: Tko se cijepi, dobije besplatan obrok u menzi

Pozvali visoka učilišta da se pridržavaju mjera

Zaključno su od visokih učilišta zatražili da se pridržavaju i provode sve epidemiološke mjere koje propisuju Nacionalni stožer civilne zaštite i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

– Rektori javnih sveučilišta zaželjeli su svojim studentima i zaposlenicima puno uspjeha u odvijanju nastavnih, znanstvenih i administrativnih procesa, te izrazili nadu da će sljedeća akademska godina biti održana u ozračju bolje epidemiološke situacije, piše u priopćenju Rektorskog zbora.

Podsjetimo, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu 4. listopada provodit će kampanju koja bi trebala potaknuti studente da se cijepe. U pilot-projektu punktovi za cijepljenje bit će postavljeni u studentskom domu Cvjetno naselje te u domu Stjepan Radić, a oni koji se odluče tada cijepiti imat će besplatan ručak u menzi. Više o tome čitajte ovdje.

Počinje nastava na fakultetima, Rektorski zbor pozvao studente i zaposlenike da se cijepe
Share via
Copy link
Powered by Social Snap