Pretraga

Pogledajte kako će izgledati najmoderniji studentski paviljon u Hrvatskoj

A- A+

Samo 4 posto studenata Sveučilišta u Osijeku ima mogućnost korištena domskog smještaja, budući da su takvi kapaciteti. Budući da se ondje broj studenata u posljednjih desetak godina poduplao, donesena je odluka kako će se 2019. broj smještajnih kapaciteta poduplati. Planira se izgradnja novog studentskog paviljona u koji će se moći smjestiti dodatnih 796 studenata.

Prošlog je tjedna u zgradi Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, održano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ‘Izgradnja zgrade, infrastrukture i okoliša studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku ‘, ukupne vrijednosti 174 milijuna kuna, piše Osijek031.com.

Izdvojeni članak

U Varaždinu otvorena najmodernija menza u državi

Ta će se sredstva iskoristiti za izgradnju novog studentskog paviljona u koji će biti smješteno 796 studenata ovog Sveučilišta. Time će ukupan broj ležajeva porasti na 1.465, što bi značilo da će u roku od 36 mjeseci od početka radova gotovo duplo više studenata imati pravo na smještaj u domu u odnosu na sada.

Rektor Sveučilišta Željko Turkalj ovom je prilikom kazao je kako će novi studentski dom biti moderan, funkcionalan te dostojan studiranja u 21. stoljeću. Osim ovih 174 milijuna kuna dodatnih 17 milijuna bit će osigurano za obnovu postojećih smještajnih kapaciteta.

Na natječaju je pobijedila tvrtka NFO iz Zagreba te su jučer predstavili i izgled budućeg doma. Zgrada će imati modernu staklenu fasadu s fotonaponskim ćelijama u skladu s najmodernijim pravilima o zaštiti okoliša, a imat će ugrađen i sustav prikupljanja oborinskih voda koje će se skladištiti i koristiti za ispiranje sanitarnih uređaja. Osim zgrade, izgradit će se i trg te parkiralište čije će nadstrešnice također sadržavati solarne kolektore za skupljanje električne energije, piše Osijek031.com

Share via
Copy link
Powered by Social Snap