Pretraga

Pogledajte privremenu listu najboljih menzi i dajte svoj glas u anketi

A- A+

Višemjesečni projekt obilaženja zagrebačkih menzi sa svrhom procjenjivanja kvalitete studentskih menzi došao je gotovo do samog kraja. Naime, novinari su posjetili svih 17 studentskih restorana u glavnom gradu te ih rangirali po šest kriterija. Do kraja projekta je preostala još samo anketa u kojoj će studenti i čitatelji portala Srednja.hr dati svoje ocjene.

Drugu godinu za redom portal Srednja.hr radi rang listu zagrebačkih menzi. Prošle godine je titulu osvojila menza na Borongaju, a u samom vrhu su se našli još Superfaks i Medicina. Nakon završetka ovog projekta prošlog proljeća smo dobili brojne pohvale, ali i nekoliko kritika usmjerenih uglavnom na kriterije ocjenjivanja. Zbog toga smo ove ‘sezone’ zadržali ono dobro, a izmjene koje smo učinili bile su u svrhu veće objektivnosti.

Kako smo ocjenjivali menze?

Kao što je to bio slučaj prošle godine i ovog puta smo menze posjećivali u parovima. Dva novinara i dvije novinarke su u parovima obilazili menze i ocjenjivali ih po pet istih kriterija kao što je to bio prilikom prvog vrednovanja kvalitete. Kvalitetu hrane, čistoću, gužvu, ambijent i dodatke novinari su ocjenjivali u paru kako bismo pokušali anulirati subjektivan dojam.

S obzirom na to da smo prošle godine zaprimili pritužbe da neke restorane nismo točno ocijenili odlučili smo ovog puta u konačni rezultat što više uključiti studentske dojmove. Kao prvu novinu smo uveli ocjenu koju je na licu mjesta davalo dvoje nasumično izabranih studenata što je rezultiralo ponešto drugačijom rang listom no što je to bilo prošlo proljeće.

Druga novost su ankete koje možete popuniti te na taj način dati svoj obol objektivnosti ove liste. Naime, kombiniranjem bodova obiju anketa dobit ćemo jasniji uvid u studentsko mišljenje te restoranima dodijeliti između jedan i 17 bodova.

Borongaj uvjerljivo vodi, Ekonomija na dnu

Na privremenoj listi, kao što je to bio slučaj i prošle godine, uvjerljivo vodi menza na Borongaju sa čak sedam bodova više od pratnje. Prate je dvije privatne menze – Superfaks i Cassandra/FER dok je prošle godine visoko plasirana Medicina tek na petome mjestu.
I na samome dnu je došlo do promjena, pa je Ekonomija s 12. mjesta pala na začelje ponajviše zahvaljujući lošim ocjenama studenata.

Naime, restoran u podrumu Ekonomije je od novinara dobio iste ocjene kao i prošle sezone no oni koji tamo jedu češće su bili osobito oštri prema ovom objektu i uvijetima koji tamo vladaju. Ostale menze iz donjeg doma su uglavnom iste kao i prvi put no sa znatno boljim ocjenama studenata no što to ima Ekonomija. Kao što smo već naglasili ova lista nije završena jer je još uvijek veliki broj bodova u igri i postoji mogućnost da glasovima studenata dođe do značajnijih promjena. Konačnu listu ćemo objaviti početkom idućeg tjedna.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap