Pretraga

Pokušao ‘skuhati’ raketno gorivo pa zapalio studentski dom: Sada ga zovemo ‘Rocket Man’

A- A+

Iako je poželjno da studenti ponavljaju gradivo i nakon predavanja, student iz SAD-a to je shvatio predoslovno. Tako mu je palo na pamet da bi mogao sam pokušati napraviti raketno gorivo – na štednjaku u studentskom domu. Njegov je eksperiment pošao po krivu te je zapalio dom zbog čega se 22 studenta moralo evakuirati.

Foto: BYU Police Department | Facebook

Kako prenosi CNN, student iz Utaha zamalo zapalio cijeli studentski dom kada je pokušao sam ‘skuhati’ raketno gorivo na štednjaku u kuhinji doma. No, eksperiment mu je pošao po krivu te je, kako piše CNN, napravio vatrenu kuglu koja je izazvala požar.

Nakon ugašenog požara vidjelo se da je materijalna šteta velika te su iz sigurnosnih razloga odlučili evakuirati i iseliti čak 22 studenata iz doma na Sveučilištu Brigham Young. Policija je kasnije za CNN otkrila kako je student za izradu raketnog goriva koristio stvari koji se mogu pronaći u trgovini.

Student srećom nije ozlijeđen

– Student je pripremio otprilike pet kilograma smjese koja se pregrijala, zbog čega je nastala vatrena kugla koja je n akraju eksplodirala. Plamen je zahvatio zidove i strop što je uključilo prskalice u zgradi. Vatrogasci su ubrzo stigli u dom i ugasili ostatak požara, rekao je za CNN policajac Jeff Long.

Pukom srećom student je prošao neozlijeđeno te u tom trenutku nije bilo ostalih studenata u kuhinji.

– Ovo je mogao biti događaj s katastrofalnim posljedicama. U domu nije bilo mnogo studenata jer su u to vrijeme bili praznici, ali je i dalje jako loša procjena osobe koja je radila eksperiment. Student o ovome nije baš dobro promislio, poručio je policajac za CNN.

Policajci mu dali nadimak- ‘Rocket Man’

Nakon incidenta, na Facebooku se oglasila i policija te su mu dali nadimak – ‘Rocket Man‘.

– Molimo studente da svoje eksperimente radite u laboratorijima uz nadzor obučenih i iskusnih profesionalaca, poručili su iz policije na Facebooku. Kako navodi CNN, studenta za sada ne očekuje kazna, ali nakon što se istraga završi utvrdit će se hoće li protiv njega biti podignuta optužnica.

Pokušao ‘skuhati’ raketno gorivo pa zapalio studentski dom: Sada ga zovemo ‘Rocket Man’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap