Pretraga

Policija pronašla lika koji je obijao aparate za kavu po zagrebačkim fakultetima

A- A+

Zagrebačka policija 34-godišnjaka sumnjiči da je u listopadu 2019. obio aparat za kavu na Učiteljskom, a u siječnju 2020. na Medicinskom fakultetu. Dio je skupine od četvero ‘caffe-razbojnika’ koji su u Zagrebu opljačkali najmanje deset aparata za kavu.

ilustracija: Linoleum Magazine / Unsplash

Trojicu muškaraca starosti 34, 22 i 26 godina te još jednim zasad nepoznatog počinitelja zagrebačka policija tereti za 13 kaznenih djela “Teška krađa” provaljivanjem i 11 kaznenih djela “Krađa”. Da ukratko pojasnimo, razlika između krađe i teške krađe u Kaznenom zakonu je u tome da teška krađa, za razliku od “obične” uključuje okolnosti poput obijanja ili iskorištavanja teške situacije.

A među “žrtvama” “caffe-razbojnika” našli su se i zagrebački fakulteti. Policajci sumnjaju da je 34-godišnjak u listopadu 2019., došao do “jedne od sastavnica Sveučilišta u Zagrebu na Savskoj cesti” (što je, dakle, zgrada Učiteljskog fakulteta) te u prizemlju provalio u caffe aparat iz kojeg je otuđio novac. Sumnjaju i da je isto tako u siječnju 2020. godine “u Ulici Šalata, također u zgradi Sveučilišta u Zagrebu” (Medicinski fakultet) provalio u samoposlužni aparat za tople i hladne napitke te otuđio dva čitača za papirnati novac i dvije metalne kutije u kojima se nalazio novac.

Osim aparata za kavu, na meti su im bili i aparati za druge napitke te bicikli

Njegovog kolegu 22-godišnjaka terete da je u Trpinjskoj ulici u Zagrebu, ispred zdravstvene ustanove, presjekao sajlu kojom je bio vezan bicikl te ga ukrao.

No opet se vraćamo na aparate za kavu. Policajci sumnjaju da su tijekom veljače, ožujka i travnja 2021., u različitim kombinacijama ili pojedinačno, na području Peščenice, Trešnjevke i Trnja u čak deset navrata provalili u caffe aparate ili samoposlužne aparate za hladne i tople napitke koji su se nalazili u zgradama trgovačkih društava, obrazovnih ustanova, na gradilištu i u krugu toplane te bi iz njih otuđili novac.

26-godišnjak u bijegu

Osim toga, tijekom ožujka i travnja 2021. su, ponovno u različitim kombinacijama, na Peščenici, Donjem Gradu i Trešnjevci u čak deset navrata ukrali bicikle. Isto se tako sumnja da je trojac provalio u kontejner u Zagorskoj ulici iz kojeg su otuđili razni alat.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima, smatraju iz policije, iznosi 83.440 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. S druge strane, 26-godišnjak je u bijegu i za njim se intenzivno traga.

Policija pronašla lika koji je obijao aparate za kavu po zagrebačkim fakultetima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap