Pretraga

Političar Čačić otkrio kako ga je prijatelj žicao prolaz za studenta: ‘Njezin sin izlazi tebi na ispit…’

A- A+

Ovih dana Vladu potresa nova afera u kojoj je glasnogovornik Vlade Marko Milić razmjenjivao poruke sa šefom Hrvatskih šuma. U njima se raspitivao za svog prijatelja koji je zaposlen u tom državnom poduzeću. Slučaj je sada komentirao i donedavni HDZ-ov koalicijski partner Radimir Čačić, predsjednik stranke Reformisti. Otkrio je pritom da ga je jednom prilikom, kada je predavao na fakultetu, prijatelj tražio prolazak ispita za svog nećaka.

Radimir Čačić

Radimir čačić|screenshot: N1

Danima se ne stišava bura oko afere u kojoj je jedan od glavnih aktera glasnogovornik Vlade Marko Milić. On se, putem poruka koje je razmjenjivao sa šefom Hrvatskih šuma, raspitivao o svom prijatelju, do tada pripravniku, a nakon tih SMS-ova zaposleniku Hrvatskih šuma.

Čačić: Prijatelj me tražio prolazak ispita za nećaka

Aferu je ovog petka na N1 televiziji komentirao predsjednik stranke Reformisti, Radimir Čačić, inače do prije nekoliko mjeseci koalicijski partner HDZ-a. Kaže da je normalna stvar da netko zove i ‘žica’ posao, a onda je otkrio i kako ga je prijatelj tražio prolazak ispita za svog nećaka.

– Jedan primjer, ja sam predavao povijest i teoriju arhitekture kod nas na Građevini i to građevinare u principu ne zanima uopće. To je bio potpuno bezvezni predmet, ali ja sam im htio objasniti neku širu sliku. Svi su uvijek prolazili. Jedanput me nazvao jedan moj prijatelj, brat od jedne naše tada direktorice banke i kaže – ‘slušaj, ona neće zvati, ali njezin sin izlazi tebi na ispit, možda daj da nekako prođe’. Ja mu kažem: ‘slušaj, da me nisi zvao sigurno bi prošao, jer nitko nikad nije’, ispričao je Čačić na N1 televiziji.

Izdvojeni članak
marko milić, glasnogovornik vlade

Dečko dobio posao nakon poruka Vladinog PR-ovca Milića: U diplomskom zahvalio ‘obitelji Milić’

‘Da je jedan prošao tako da je netko nazvao da prođe – gotovo’

Dodaje, taj je student pao ispit.

– Da je u malom gradu kakav je Varaždin, svi se znaju, jedan kod mene prošao na ispitu tako da je netko nazvao da prođe, gotovo, više nikada vi ne možete odbiti jer je kriterij ‘nazvao sam prijatelja’ postavljen. To je princip, rekao je Čačić za N1.

Donedavni HDZ-ov koalicijski partner ustvrdio je i da je Hrvatska, u kojoj postoji preko 200 tisuća članova HDZ-a, zarobljena zemlja svedena na stranačku iskaznicu, a da su Reformisti izašli iz koalicije jer nisu mogli trpjeti ‘tu razinu korupcije.

Radimir Čačić
Share via
Copy link
Powered by Social Snap