Pretraga

Posjetite FER na ‘Danima otvorenih vrata’

A- A+

Svi učenici imaju prilike od petka 15. studenog do subote 16. studenog posjetiti FER na ‘Danima otvorenih vrata’, kada će fakultet prezentirati svoj rad i mnoštvo interesantnih radova koji su dio ove prestižne institucije visokog obrazovanja.

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu i ove godine održavaju se Dani otvorenih vrata’, gdje možete proučiti njegov rad te olakšati samima sebi odabir akademskog usmjerenja. FER će sve maturante upoznati s prilikama koje nudi na studiju, a uz prezentaciju studijskih programa imat ćete priliku vidjeti i isprobati mnoštvo interesantnih izuma. Dani otvorenih vrata traju 15. studenog do 18 sati i u subotu 16. studenog od 10 do 13 sati.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Na FER-ovoj brucošijadi ‘ludovalo’ oko pet tisuća posjetitelja

Prezentacija studijskih programa i isprobavanje izuma

Kako biste se lakše odlučili što studirati, FER će održati prezentacije samih studijskih programa, pri čemu ćete moći saznati baš sve što vas zanima. Osim toga moći ćete vidjeti, ali i iskušati humanoine robote te različite ostale vrste roboa i robotskih letjelica, automatsku autopraonicu, Skočko – samobalansirajući unicikl, kao i mnoge aplikacije za pametne telefone i tablete. Takve uključuju i aplikacije proširene stvarnosti koje primjerice omogućuju kupovinu naočala koristeći tablet.

Osim toga, imat ćete mogućnost isprobati svirati na optičkoj zračnoj gitari, vidjeti svijet termovizijskom kamerom te mnoge druge izume i tehnologije, koje su velikim dijelom rad FER-ovih studenata.

Izdvojeni članak

FER organizira najbolju ljetnu praksu: Mnoge tvrtke ponude stalan posao praktikantima nakon diplomiranja

Posjetite labtoratorije i praktične demonstracije

Kroz posjete laboratorijima i praktične demonstracije, upoznat ćete kako se energija može bežičnoprenijeti koristeći Teslin transformator, kako postići da predmeti lebde, koliko zagušujemo liniju kada igrate World of Warcraft, što su to zapravo antene i kako ih možete mjeriti u elektromagnetskoj komori, kako se napredni algoritmi mogu koristiti za unapeđenje sustava obnovljivih izvora energije, kakav je osjećaj boraviti u najtišem prostoru u Hrvatskoj te kakve se to podmornice danas razvijaju u domovini.

Na predavanjima stručnjaka ovog fakulteta moći ćete saznati sve što vas zanima o dosezima u znanosti, a što god vas bude zanimalo moći ćete upitati volontere, odnosno studente FER-a. To vrijedi i za iskustva studiranja na tomo fakultetu, studentskim udrugama koje pri njemu djeluju i sve drugog što se tiče studentskog života na toj instituciji.

Posjetite FER na ‘Danima otvorenih vrata’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap