Pretraga

Potez očajnika: Što kineske studentice sebi rade kako ne bi zaspale dok noću uče

A- A+

Očajna kineska studentica u borbi protiv pospanosti došla je do čudnovate ideje – kako ne bi zaspala onda kada je najbitnije, noć prije ispita, svoju kosu zakači štipaljkama za komad plastike koji visi na plafonu. Na taj način svaki put kada joj glava padne zbog pospanosti, probudi je čupanje kose.

Mladoj kineskoj studentici Chen Tang (20) ni kofein, pauze niti drugi trikovi da ostane budna nisu pomagali, stoga se odlučila isprobati nešto potpuno ludo. Budući da preko dana radi, ne može se priuštiti spavanje po noći, jer mora učiti za ispite.

Kako ne bi zaspala za vrijeme učenja, Chen je svoju kosu zakačila štipaljkama za plastiku koja visi na stropu, tako da kad god joj padne glava, osjeti jako potezanje kose, što je uvijek probudi.

Izdvojeni članak

Kineski studenti dužni potpisati ‘ugovor o samoubojstvu’ prije početka semestra

– Chen je toliko usmjerena na uspjeh da je odlučila isprobati ovaj trik s kosom, budući da joj je dovoljno dugačka, rekla je Huang, koja je postavila fotografije kolegice na internet.

Chen sama tvrdi da ova metoda stvarno djeluje, jer joj pomaže da se fokusira i održu um čistim te je planira nastaviti koristiti svaki put kad joj se bude spavalo za vrijeme učenja.

Potez očajnika: Što kineske studentice sebi rade kako ne bi zaspale dok noću uče
Share via
Copy link
Powered by Social Snap