Pretraga

Povećane su stipendije za studente koji odlaze na Erasmus: Poznato i kako će Brexit utjecati na razmjenu

A- A+

Za studente koji će s hrvatskih visokih učilišta sljedeće akademske godine ići na Erasmus+ studijski boravak ažurirani su tekstovi natječaja te su povećane su stipendije za većinu zemalja i to za 50 eura. Osim toga, na Sveučilištu u Zagrebu objavljeno je i da se mobilnosti u Ujedinjeno Kraljevstvo mogu redovno planirati i realizirati i nakon njihovog izlaska iz EU koji se dogodio 31. siječnja.

Natječaji za Erasmus+ studijski boravak za sljedeću akademsku godinu 2020./2021. objavljeni su prije nekoliko dana, a sada su ažurirani novim iznosima stipendija. Inače postoje 3 kategorije programskih zemalja s obzirom na troškove života.

Izdvojeni članak

Pozor, studenti: Sveučilište u Zagrebu otvorilo je natječaj za Erasmus razmjenu

Prva skupina su programske zemlje s višim troškovima života i za njih stipendija iznosi 520 eura mjesečno. Ta se stipendija jedina nije mijenjala, a radi se o sljedećim državama: Danska, Finska, Irska, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Norveška, Švedska i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Stipendija se povećala za 50 eura za ostale dvije kategorije zemalja u odnosu na prvu verziju natječaja koji su ranije bili objavljeni. Tako sada za programske zemlje sa srednjim troškovima života studenti dobivaju mjesečnu stipendiju od 520 eura, što je isti iznos kao za zemlje s višim troškovima života. Radi se o ovim državama: Austrija, Belgija, Cipar, Francuska, Italija, Grčka, Malta, Nizozemska, Njemačka, Portugal i Španjolska.

Za programske zemlje s nižim troškovima života studenti će dobivati 470 eura (u prvoj verziji natječaja za sljedeću akademsku godinu 2020./2021. stipendija je iznosila 420 eura). To su sljedeće države: Bugarska, Češka, Estonija, Latvija, Litva, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Poljska, Rumunjska, Slovenija, Slovačka, Srbija i Turska.

Uz to, došla je i obavijest za studente koji planiraju Erasmus u Ujedinjenom Kraljevstvu.

– Mobilnosti u Ujedinjeno Kraljevstvo mogu se redovno planirati i realizirati i nakon izlaska iz EU, 31.1.2020. Studenti se mogu prijaviti za mobilnosti u Ujedinjeno Kraljevstvo za ak. god. 2020./21. sukladno važećim sporazumima, napisali su na web stranici Sveučilišta u Zagrebu.

Povećane su stipendije za studente koji odlaze na Erasmus: Poznato i kako će Brexit utjecati na razmjenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap