Pretraga

Poznat broj upisnih mjesta za jedan od najpopularnijih studija u Hrvatskoj: ZVU objavio kvote za 2022.

A- A+

U pet najpopularnijih studija na prošlogodišnjem ljetnom roku mature našao se i studij fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu (ZVU). Ovo visoko učilište već je objavilo upisne kvote za akademsku godinu 2021./22., a broj mjesta u odnosu na prošlu godinu nije promijenjen.

Promotorice Zdravstvenog veleučilišta stresa su oslobodile mnoge posjetitelje

Promotorice Zdravstvenog veleučilišta stresa su oslobodile mnoge posjetitelje

Za ovogodišnje maturante proteklog je ponedjeljka otvorena mogućnost prijave studijskih programa u sustavu Postani student. U pravilu, maturanti ispite mogu prijavljivati sve do objave rezultata mature, a iznimka su obično studiji s dodatnim prijemnim ispitima.

Kvota ista kao lani

Već nekoliko godina zaredom, u pet najpopularnijih studija među maturantima nalazi se fizioterapija na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Ovih dana ZVU je objavio i kvote za upis u narednu akademsku godinu. Kvote za upis putem Središnjeg prijavnog ureda ostaju iste kao i prošle godine.

Na studij fizioterapije u Zagrebu i ove se godine može upisati 90 redovnih i 10 izvanrednih studenata, a mjesta je i za pet studenata stranaca. Na studij sestrinstva ove se godine upisuje 90 redovnih, 30 izvanrednih te pet stranih studenata, a kvote za ostale studije možete vidjeti u nastavku.

Na maturi se traže samo obvezni predmeti na B razini

Maturanti koji žele upisati neki od studija Zdravstvenog veleučilišta na maturi moraju položiti samo obavezne predmete – Hrvatski jezik, Matematiku i strani jezik, sve na osnovnoj razini. Potrebno je još priložiti sljedeće:

  • Potvrdnica pripadajućeg školskog dispanzera o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za upis na studij pri Zdravstvenom veleučilištu. Potvrdu nadležnog školskog liječnika o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za studijske programe na Zdravstvenom veleučilištu možete preuzeti ovdje.
  •  Za studij radiološke tehnologije dokumentacija koja uključuje potvrdu o sposobnosti za rad u zoni ionizirajućeg zračenja (kariogram nije potreban). Predmetnu potvrdu možete zatražiti isključivo od ovlaštenih medicina rada Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost. Ovlaštene medicine rada možete pogledati ovdje.
  • Za studij medicinsko-laboratorijske dijagnostike dokumentacija (potvrdnicu) koja uključuje nalaz oftalmologa koji se odnosi na oštrinu vida i razlikovanje boja
  • Sliku osobne iskaznice (obje strane)

Potvrdnice studenti moraju dostaviti najkasnije do 2. srpnja 2021. putem web obrasca koji se nalazi na ovoj poveznici. Kriterije za sastavljanje liste uspješnosti pri upisu studenata u prvu godinu studija ZVU-a možete pogledati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap