Pretraga

Poznata imena kandidata koji će se natjecati za rektora splitskog sveučilišta: Nema iznenađenja

A- A+

Za rektora splitskog sveučilišta, čiji se izbori održavaju ovih dana, natjecat će se samo jedan kandidata. Radi se o aktualnom rektoru Draganu Ljutiću koji će pokušati dobiti podršku senatora za drugi mandat.

splitska riva

Foto: Pixabay

Senat splitskog sveučilišta, temeljno tijelo na kojem se donose važne odluke o upravljanju tom institucijom, danas je održao sjednicu. Povjerenstvo koje je bilo zaduženo za prikupljanje prijava rektorskih kandidata na toj je sjednici izvijestilo o kandidatima koji će se ove godine natjecati u redovnom izboru za čelnika splitskog sveučilišta.

Reći da nema iznenađenja je i eufemizam, budući da je kandidat – samo jedan. Aktualni rektor splitskog sveučilišta profesor Dragan Ljutić kandidirao se za tu poziciju u drugom mandatu. Ako ga na koncu cijele procedure kroz idućih par mjeseci senatori potvrde natpolovičnom većinom glasova svih članova Senata, od 1. listopada 2022. krenut će u drugi mandat u trajanju od četiri akademske godine.


IZBORI ZA REKTORA I U ZAGREBU

I na zagrebačkom sveučilištu trenutno su u tijeku izbori za rektora. Četvero kandidata trenutno prikuplja podršku stručnih, odnosno područnih vijeća; za rektora se natječu Mirjana Hruškar, bivša prorektorica zagrebačkog sveučilišta koja je u jeku skandala sa seksualnim uznemiravanjem odstupila od rektora Damira Borasa jer ga, kako je rekla nije mogla podržati ni poslovno ni osobno. Uz nju tu su još prorektor Tonći Lazibat, poznat po sukobu sa studentima stručnih studija, Stjepan Lakušić, dekan Građevinskog faksa te Marijan Klarica, bivši dekan Medicinskog fakulteta.


 

splitska riva
Share via
Copy link
Powered by Social Snap