Pretraga

Poznata privatna visoka škola postaje veleučilište, dobili su i novi logo: Pogledajte kako izgleda

Bernays je u 2023. krenuo ne s jednom, već tri promjene. Od sada više nisu visoka škola već Veleučilište Bernays, imaju novi logo i vizualni identitet, a zaposlili su i novog prodekana za znanost i međunarodnu suradnju, i to poznatog istraživača Marka Kovačića, koji se u svojoj istraživačkoj karijeri najviše bavio mladima.

veleučilište bernays

Veleučilište Bernays se od lipnja 2022. nalazi na križanju Vukovarske ulice i Ulice Florijana Andrašeca
Foto: Veleučilište Bernays

Edward Bernays, dosad poznata privatna visoka škola za komunikacijski menadžment, postala je Veleučilište. Promjena je to koja dolazi nakon što je novi Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti, 22. listopada stupio na snagu. Upravo ti propisi nalažu da sve visoke škole postanu veleučilišta.

Imaju novi logo

Objavio je to na svojim društvenim mrežama dekan Damir Jugo, kazavši da je za, sada Veleučilište Bernays 2023. godina započela velikom promjenom. Štoviše, oni su prvi od svih visokih škola, kazao je, koji su napravili ovu promjenu.

– U akademskoj zajednici ništa ne ide preko noći. Naš je tim dugo radio na izmjenama našeg Statuta i ostalih akata, ali i na izmjenama vizualnog identiteta. Trudimo se sve promjene implementirati među prvima, pa mi je drago da smo i ove napravili prvi među visokim školama u Republici Hrvatskoj

Bernays nije samo postao veleučilište, kako to Zakon nalaže, već je u skladu s tim promijenio i svoj logo te vizualni identitet, koji možete vidjeti ispod.

– Osim što ćemo propisno obilježiti punih 10 godina našeg više nego uspješnog rada, 2023. godina će za Bernays biti snažna razvojna godina u svakom smislu. Stay tuned, napisao je Jugo.

Dobili su i novog prodekana

Naziv i novi logo nisu, dakako, jedine novosti na Veleučilištu Bernays u ovoj godini. Od 1. siječnja 2023. novi je prodekan za znanost i međunarodnu suradnju postao Marko Kovačić. Kovačić je široj javnosti poznat kao bivši istraživač na zagrebačkom Institutu za društvena istraživanja i stručnjak za mlade.

– Nakon što sam karijeru započeo u javnom sektoru, a onda kao javni službenik proveo cijelo desetljeće karijere, odlučio sam da je vrijeme da istražim blagodati privatnog sektora. Istraživanja o mladima ostaju moje primarno područje istraživanja, ali od sada s malo većim naglaskom na visoko obrazovanje, podijelio je sa svojim prijateljima na društvenim mrežama Kovačić pa svima zaželio sretnu i zdravu novu godinu.

Kovačić nam je inače bio čest sugovornik na portalu srednja.hr za brojne priče o mladima. Komentirao je tako studentske izbore te, posljednje, najavu novog Zakona o studentskim zborovima.

Izdvojeni članak
fakultetska diploma

Jedan dio studenata ima pravo na novo uvjerenje o diplomi: Ministarstvo pojasnilo proceduru

Studenti, podsjetimo, dobivaju nove titule

Naziv, izgled, novi poznati prodekan, i dalje nisu sve novosti za studente Veleučilišta Bernays. Konkretnije, studente svih stručnih studija. Napomenimo da je donošenjem Zakona o visokom obrazovanju regulirano novo stručno nazivlje za diplomante stručnih studija, kakvi se izvode i na Bernaysu.

Svi sadašnji studenti stručnih studija, kada jednom diplomiraju, ostvarit će titulu magistar ili magistra uz naznaku struke. Svi oni koji su već diplomirali i postali stručni specijalisti i specijalistice svojih pripadajućih struka imaju pravo od faksa dobiti besplatno uvjerenje o izjednačavanju titula.


PRESELILI SU NA NOVU LOKACIJU

Visoka škola, sada Veleučilište Bernays sredinom lipnja 2022. godine preselilo je na novu lokaciju. Nakon devet godina djelovanja u Ratkajevom prolazu, u samom centru Zagreba, ovaj se privatni faks preselio na križanje Vukovarske ulice i Ulice Florijana Andrašeca.


 

Studenti na Veleučilištu Bernays
Share via
Copy link
Powered by Social Snap