Pretraga

Poznata sudbina slastičarnice i datum otvaranja menze na Cvjetnom

A- A+

Veliki projekt rekonstrukcije studentskih domova, na iznenađenje mnogih, službeno je i završio krajem 2015., kako je i najavljeno u kolovozu prošle godine. Studentima je omogućen ulazak u nove sobe 4. siječnja. Stanari na Savi uglavnom su bili zadovoljni uvjetima u preuređenim paviljonima. Njihove kolege sa SN ‘Cvjetno naselje’ ostali su pomalo šokirani nakon što su shvatili kako još uvijek traju radovi te da i neke useljive sobe nemaju složen namještaj. Kako bismo provjerili situaciju tjedan dana nakon useljenja, jučer smo ponovno posjetili Cvjetno, saznali smo da će se menza otvoriti u ponedjeljak, a što je nekima možda i važnije, hoće li ostati slastičarnica.

SN ‘Cvjetno naselje’ svoja je vrata rekonstruiranih paviljona otvorilo prvi radni dan nove godine. Studenti su s useljenjem počeli 4. siječnja, a paralelno su trajali i radovi.

Neke sobe bile su praktički gotove te ih je zbog radova trebalo samo pomesti, u ostalima su studenti po dolasku trebali pričekati dvadesetak minuta da im radnici slože namještaj, a svi koji su rezervirali sobu u prvom, drugom, sedmom i osmom paviljonu dobili su privremeni smještaj u završenim dijelovima doma.

Nakon tjedan dana od početka useljenja završni radovi još traju. Radnici unose posljednje komade namještaja u preostale sobe, zvukovi varenja odzvanjaju središnjim trgom, a punom parom uređuje se i okoliša. Iz Studentskog centra najavljuju da će sve biti gotovo do kraja mjeseca, a menzu za studente otvorit će sljedeći ponedjeljak.

Izdvojeni članak

[Fotogalerija] Studenti počeli useljavati Cvjetno, a paralelno traju i radovi

‘U sobama nedostaju zavjese u kupaoni, ladice i zidne pluto ploče’

– Stigao sam u dom krajem prošlog tjedna. Malo mi je bilo šokantno kada sam došao, jer su u SC-u rekli da će useljenje krenuti 4. siječnja pa smo očekivali da će sve biti gotovo, a zapravo je tu još uvijek bilo gradilište. Bilo je sve puno prašine, falilo je dosta stvari. Neke stvari još uvijek nedostaju. Recimo, u kupaoni još uvijek nemamo tuš zavjese, ladice ispod kreveta, one zidne pluto ploče ni Wi-Fi, rekao nam je Mislav, student politologije na FPZG-u.

U nastavku je istaknuo da je jako zadovoljan novim sobama, ali se i požalio jer smatra da je SC mogao barem javiti studentima da sobe još nisu gotove te da neki paviljoni nisu čak ni useljivi. Osim toga, priznao je i kako su sobe odlično izolirane pa kada zatvori prozor uopće ne čuje radove u naselju.

Paralelno s rekonstrukcijom soba na Cvjetnom, preuređivala se i menza, a radovi nisu zaobišli ni slastičarnicu, u kojoj su studenti uz subvenciju mogli uživati u slatkim delicijama.

Izdvojeni članak

Sanacijski upravitelj zagrebačkog SC-a: Evaluacija cijena smještaja radit će se za šest mjeseci

U tijeku je završno servisiranje opreme u menzama

– Stručne službe SC-a su tijekom cijelog prosinca, uključivo i sve dane blagdana pa i na dane državnih praznika, bez prekida radile na osposobljavanju kuhinje i restorana SN Cvjetno naselje kako bismo što je moguće prije mogli započeti s pružanjima usluga prehrane. U tijeku je završno servisiranje opreme te su za sljedeći četvrtak i petak, 14. i 15. siječnja, zakazani probni rad, ispitivanja i izdavanja atesta i certifikata od strane ovlaštenih tvrtki za ispitivanja opreme i instalacija. Svi djelatnici SC-a koji su angažirani na predmetnom projektu daju svoj maksimum kako bismo studentima omogućili početak pružanja usluge 18. siječnja 2016., detaljno nam je odgovorio glavni projektant obnove Damir Ivšić.

U nastavku je dodao da će se uskoro otvoriti i slastičarnica na Cvjetnom te će svi studenti ponovno moći uživati, po arhitektu Ivšiću, stvarno izvanrednim kolačima naših slastičara. Najavio je kako razmišlja i o pokretanju peticije za vraćanje kokos kocki, koje su bile kalorijska bomba u vrijeme njegovih studentskih dana.

U srijedu počinje testiranje i montaža bežičnog interneta

– Detalji poput završnog čišćenja i dovršenja čajnih kuhinja upravo su u rješavanju te smo sigurni da ćemo za nekoliko dana imati potpuno dovršene čajne kuhinje. Našim studentima se zahvaljujemo unaprijed na strpljenju i svakodnevno osjećamo empatiju studenata prema našim stvarno velikim naporima da i te zadnje detalje dovršimo što prije, rekao je Ivšić.

Glavni projektant obnove objasnio nam je zašto se još uvijek čeka i na bežični internet, dok studenti već mogu koristiti žičani. Zbog sofisticirane, osjetljive i vrlo skupe opreme, odlučili su s montažom najosjetljivijih dijelova pričekati završetak čišćenja hodnika i server soba.

– S obzirom na to da su radovi na interijerima dovršeni te da su fina čišćenja u tijeku, s danom 13. siječnja 2016. započinje montaža, testiranja i puštanje u pogon wi-fi-a od strane stručnjaka SC-a i SRCE-a. Kako se pojedini dijelovi paviljona budu testirali, odmah će biti i pušteni u pogon. Očekujemo da će do kraja prvog mjeseca cjelokupna WI-Fi mreža obaju naselja biti u potpunoj funkciji. Do tada molimo studente da se koriste našom žičnom mrežom, izjavio je Damir Ivšić.

Kako je Cvjetno izgledalo u početku useljenja te kakve su nove studentske sobe pogledajte na ovom linku.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap