Poznati su privremeni rezultati studentskih izbora u Zadru: Nije bilo teško pogoditi tko će ući u Zbor

U utorak i srijedu na Sveučilištu u Zadru održavali su se izbori za studentske zborove odsjeka, ali i za zbor Sveučilišta. Jučer su objavljeni privremeni rezultati koji ne donose puno iznenađenja s obzirom na to da su liste bile bez konkurencije, pa su svi kandidati i ušli u Zborove.

Sveučilište u Zadru | Foto: Silvija Vuković, srednja.hr

Na izbore u Zadru za sveučilišnu listu izašlo je 26.6 posto birača. Od 5348 studenata koji su imali pravo glasa, to pravo iskoristilo je njih 1432. Za sveučilišni zbor kandidiralo se 11 studenata i njihovih zamjenika, koliko je ustvari i minimalan broj članova koji trebaju ući u Zbor, pa su svi kandidati i izabrani.

Studenti u Zadru očito ne vide smisao studentskih zborova: Izbori se stalno odgađaju jer nema dovoljno kandidata

Najviše glasova dobila je kandidatkinja Rea Grgantov (1035 glasova). Sve izabrane kandidate možete vidjeti u dokumentu na dnu ovog teksta.

Objavljeni su i rezultati za studentske predstavnike u stručnim vijećima odjela Sveučilišta koje također možete pronaći u spomenutom dokumentu. Na nekim odjelima izbori će se morati ponoviti jer nije bilo dovoljno zaprimljenih kandidatura, a već smo pisali o tome kako su se u Zadru ovi izbori nekoliko puta odgađali zbog nedovoljnog broja studenata zainteresiranih za sudjelovanjem u radu zborova.

Odgovori