Pretraga

Poznati rezultati natječaja za studentske stipendije od 10.000 kuna koje dodjeljuje Nacionalna zaklada

A- A+

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu objavila je rezultate ovogodišnjeg natječaja za studentsku stipendiju. Ukupno je dodijeljeno 395 stipendija u osam kategorija, a najveći broj njih za deficitarna zanimanja.

Foto: Srednja.hr

Rezultati ovogodišnjeg natječaja za stipendiju Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu objavljeni su danas, a stipendiju je ukupno dobilo ukupno 395 studenata. Najviše stipendija, njih 243, dodjeljeno je studentima deficitarnih studijskih programa.

Prema Odluci o raspisivanju natječaja, Zaklada će stipendija dodjeljivati u iznosu od 10.000 kuna za svakog studenta koji ostvari pravo na dodjelu stipendije, osim u kategoriji za pripadnike romske nacionalne manjine, gdje se za studente poslijediplomskih studija isplaćuje godišnji trošak studija u iznosu najvećem od 17.000 kuna.

Izdvojeni članak
stipendije

Provjerite je li vaše zanimanje deficitarno i prijavite se na natječaj za stipendiju od 10.000 kuna

Kako poručuju iz Nacionalne zaklade, svim dobitnicima ugovori će biti dostavljeni e-mailom, na adresu koju su naveli u prijavnom obrascu.

– Studenti koji se ne nalaze na rang listama su odbijeni, budući da nisu ispunili uvjete prema Pravilniku o uvjetima i postupku za dodjelu studentskih stipendija za akademsku godinu 2017./2018., te mogu isključivo pismeno poslati upit na e-mail vezano za razloge odbijanja. U roku od 8 dana od objavljivanja rang-lista kandidati kojima nije dodijeljena stipendija mogu podnijeti pismeni prigovor Zakladi i to samo zbog pogreške u utvrđivanju urednosti prijave na Natječaj za dodjelu stipendije, sukladno članku 15. Pravilnika o uvjetima i postupku za dodjelu studentskih stipendija od 12. prosinca 2017. godine. Studenti koji su dobitnici, ali odustaju od stipendije, dužni su dostaviti pisanu izjavu o tome na e-mail adresu Zaklade, stoji u obavijesti Nacionalne zaklade, odakle napominju kako će studenti sve obavijesti i upute vezane za potpisivanje ugovora i početak isplate stipendija dobiti također putem e-maila.

Podsjetimo, NZPUSS je ove godine raspisao natječaj za studentske stipendije u osam kategorija: za studente deficitarnih studijskih programa s posebnim naglaskom na deficitarne nastavničke studijske programe; studentima – osobama s invaliditetom; studentima – pripadnicima romske nacionalne manjine; studentima– aktivnim kategoriziranim sportašima; studentima koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji; studentima muzičkih i umjetničkih studijskih programa u Hrvatskoj – nadarenim mladim umjetnicima; studentima bez oba roditelja te studentima roditeljima.

Imena dobitnika u svih osam kategorija možete vidjeti u dokumentu koji slijedi.

[scribd id=375530078 key=key-IgGpWtGowoACFdaLnOQr mode=scroll]

stipendije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap