Pozor, maturanti: Na jednom mjestu doznajte odgovore na najvažnija pitanja u vezi mature

Ovih je dana Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objaviopriručnike za kandidate koji 2019./2020. godine polažu ispite državne mature. U njima na jednom mjestu objavljene osnovne informacije o prijavi ispita državne mature kao i rokovi kojih se maturanti trebaju pridržavati.

Foto: srednja.hr

Prijave ispita državne mature započele su 1. prosinca, a ovih dana Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) izdao je priručnike za sve kandidate koji u 2020. planiraju pisati državnu maturu. Priručnici su namijenjeni kandidatima koji ove godine završavaju 4. ili 5. razred srednje škole, onima koji su ga završili između 2010. i 2019. i kandidatima koji završavaju najmanje četverogodišnje obrazovanje u sustavu obrazovanja odraslih u RH i za kandidate iz inozemstva.

U svakome od priručnika objavljene su osnovne informacije o samim ispitima, kao i o prijavi ispita državne mature. Jasno su u priručnku istaknuti i rokovi kojih se svi učenici trebaju pridržavati – poput roka za redovne i naknadne prijave te odjave ispita, rokova za eventualno slanje dodatne dokumentacije i sličnih važnih datuma.

Važne radnje koje učenici trebaju obaviti u sustavu Postani student za lakše su snalaženje pojašnjene i kroz slikovne prikaze. Pri kraju svakog od priručnika nalaze se i kalendari s datumima održavanja svih ispita, kao i ostali ključni datumi državne mature 2019./2020.

Osim iz ovih priručnika, sve informacije o ispitima državne mature učenici mogu dobiti od ispitnoga koordinatora u svojoj školi, a za sve dodatne informacije mogu kontaktirati Info centar na broj telefona 01/4501 899 ili e-poštom na adresu info.centar@ncvvo.hr.

U nastavku možete prolistati ili preuzeti priručnike NCVVO-a namjenjene ovogodišnjim pristupnicima državne mature. Ako vam priručnici nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

 


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2020. te u grupi Maturanti 2019./2020. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2020. čitajte na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje. Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.

Odgovori