Pretraga

Pozor studenti: Ako ste na natječaju za dom ostvarili najmanje jedan bod, možete dobiti sobu

A- A+

Oko deset tisuća studenata godišnje prijavi se na natječaj za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu, a pravo na njega ostvari njih oko dvije i pol tisuće manje. Dobra vijest za sve sudionike ovogodišnjeg natječaja jest da je bodovna granica za smještaj u domove u Zagrebu spuštena na jedan bod, a useljenje je moguće do popunjenja slobodnih kapaciteta.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Studentski centar u Zagrebu izvijestio je kako je bodovna granica za useljenje u dom spuštena na jedan bod. Oni koji su najmanje toliko ostvarili na natječaju provedenom ljetos, u dom mogu useliti do popunjenja slobodnih kapaciteta.

– Studenti koji će zatražiti pravo na useljenje po spuštanju bodne granice mogu useliti u studentske domove u roku od pet radnih dana od dana dodijeljenog prava na smještaj u studentski dom. U protivnom smatrat će se da su odustali od smještaja u ak. god. 2022./2023. te će isto biti dodijeljeno drugome, piše u obavijesti SC-a Zagreb.

Studenti koji su ostvarili pravo na useljenje po spuštanju bodovne granice ispunjavaju obrazac, nakon čega se mailom ili dolaskom javljaju Poslovnici za smještaj studenata radi rasporeda, koji će biti napravljen sukladno slobodnim kapacitetima u studentskim domovima. Kao i ranije, iz SC-a jasno ističu da je useljenje u domove moguće samo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu.

Izdvojeni članak
društvene igre

Novost za studente u domovima grada na jugu: U pauzi za učenje mogu zaigrati nove društvene igre

– Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine, piše u obavijesti SC-a.

Pravilo je i da oni koji u dom usele do 15. u mjesecu plaćaju punu mjesečnu stanarinu, a od 16. pa nadalje plaća se polovica. Također, stanar kod useljenja podmiruje trošak depozita u visini jedne mjesečne stanarine kategorije smještaja na koju je ostvario pravo.

Ostvareni broj bodova na natječaju za smještaj studenta u studentske domove za akademsku godinu 2022./2023. studenti mogu vidjeti na osobnom web profilu SCZG. Za dodatne informacije možete se obratiti Poslovnici za smještaj u sklopu kompleksa Studentskog centra, telefonski na brojeve 01 4593 641 ili 01 4593 582 ili 01 4593 570 te mailom na [email protected]

Share via
Copy link
Powered by Social Snap