Pretraga

Pratite detaljne upute i neće vam biti problem instalirati domski internet

A- A+

Prilikom useljenja u neki od studentskih domova, novopečenim stanarima veliki problem predstavlja priključivanje na domski internet. Mada brojni studenti traže pomoć drugih jer misle da nisu u stanju samostalno riješiti problem, instalacija je jednostavnija nego što se čini na prvi pogled. Pratite sljedeće korake s detaljnim uputama kako biste si bez imalo muke priključili internet koji ćete kasnije koristiti po određenim domskim pravilima.

Foto: srednja.hr

Svakom studentu je potrebna internetska veza kako bi što lakše obavljali svoje dužnosti poput pisanja seminara, prijavljivanja ispita, pregledavanja rezultata, ali i praćenja ostalih važnih informacija vezanih uz studij koje se nalaze isključivo na studomatima ili web stranicama fakulteta. Useljenjem u neki od studentskih domova, stanari moraju poduzeti nekoliko koraka kako bi se priključili na internet. Tu nastaju problemi jer je postupak malo kompliciraniji od pukog utipkavanja lozinki ili priključivanja kabela.

Izdvojeni članak

Studenti progovorili o slaboj internetskoj vezi u domovima

Umjesto da po domu tražite pomoć, izuzev ako vam je to taktika da upoznate sustanare, slijedite sljedeće upute te ćete samostalno bez ikakvih problema uspostaviti internetsku vezu u domskoj sobi.

Što je potrebno za priključivanje interneta

Prvo što trebate pribaviti jest elektronički identitet u sustavu [email protected] kojeg ćete dobiti na svom fakultetu. Zatim morate donijeti LAN kabel, vlastiti ili preuzeti u skladištu studentskih domova ako ćete se povezivati žicom. Sljedeći korak jest download i instaliranje programa Secure W2 (skidanje programa ovdje). Međutim, instalacija softvera za autentikaciju ovisi o operativnom sustavu vašeg računala te načina na koji pristupate domskom internetu – žičano ili bežično.

Pravila korištenja internetske veze po domovima

No prije nego što uopće krenete s instalacijom, trebate imati na umu pravila korištenja interneta. Naime, korisnici ne smiju distribuirati autorski zaštićena djela bez dozvole vlasnika prava, upotrebljavati tuđi elektronički identitet niti davati svoj na upotrebu drugim osobama. Također, zabranjeno je širene virusa i ostalih zloćudnih softvera, te povreda privatnosti. Drugim riječima, torrenti su zabranjeno voće svim studentima koji se priključe na domski internet. Sva pravila možete pročitati ovdje.

Izdvojeni članak

Video: Najveći neriješeni misteriji na internetu

Instalacija Secure W2 po operativnim sustavima žičanim putem

Na sljedećim linkovima provjerite korak po korak kako instalirati Secure W2 ovisno o operativnom sustavu koji je na vašem računalu:

Microsoft Windows XP 

Microsoft Windows Vista 

Mac OS X 

Linux 

Microsoft Windows 7

Izdvojeni članak

‘Jeste li lijepi ili ružni?’: Test koji to otkriva zaludio internet

Instalacija za bežičnu vezu

U slučaju da se želite na internet priključiti bežičnim putem, onda kliknite na sljedeće linkove te pratite detaljne upute uz slike radi lakšeg snalaženja:

Microsoft Windows XP 

Microsoft Windows Vista 

Mac OS X 

Linux 

Microsoft Windows 7

Budete li imali bilo kakvih problema s pristupanjem internetskoj mreži možete se javiti CARNetu koji vam svakog radnog dana stoji na usluzi na besplatnom telefonskom broju 0800 227 638, ili putem e-mail adrese [email protected]

Share via
Copy link
Powered by Social Snap