Pretraga

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila da izlazi na studentske izbore

A- A+

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kao studentica doktorskog studija Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu ima pravo glasa na ovogodišnjim studentskim izborima. Potvrdila je da će izaći na izbore koji se održavaju 26. i 27. ožujka i ostvariti svoje pravo, te želi potaknuti sve studente da učine isto.

Screenshot: NovaTV

Kolinda Grabar-Kitarović izaći će na studentske izbore koji se održavaju 26. i 27. ožujka. Pravo glasa na ovim izborima imaju svi studenti Sveučilišta u Zagrebu, a izbori se održavaju za zbor sveučilišta te zborove sastavnica.

Izdvojeni članak
rektorat sveučilište u zagrebu

Objavljena je konačna lista kandidata za studentske izbore: Evo za koga možete glasati

Predsjednica pravo glasa ima kao doktorandica na FPZG-u, pa će tako na izborima svoj glas dati nekim kandidatima sveučilišnog zbora te zbora FPZG-a.

Nakon što je danas održan okrugli stol “Biti mlad, politički obrazovan i živjeti u Hrvatskoj” na kojem je sudjelovala i predsjednica, na svojoj Facebook stranici objavila je da je mlade potrebno poticati na aktivnost te da joj je želja motivirati mlade da se aktivno uključe u donošenje odluka na političkoj razini.

– Izaći ću na predstojeće studentske izbore, na to imam pravo kao doktorandica i time želim potaknuti sve studentice i studente da iskoriste svoje legitimno pravo. Jedan glas, nije samo jedan glas, on ponekad znači jako puno, objavila je predsjednica na svojem Facebooku.

https://www.facebook.com/KolindaGrabarKitarovic/posts/2111135598953388?__tn__=-R

Ostali tekstovi na ovu temu:

Prijetnje uoči studentskih izbora: ‘Za tebe bi bilo najbolje da prihvatiš te kandidature’

Objavljena je konačna lista kandidata za studentske izbore: Evo za koga možete glasati

Koliko puta moramo ponoviti? Ne, ne trebaju nam e-indeksi, postoji jednostavnije rješenje

Po prvi put u povijesti krenula Facebook kampanja za studentske izbore

Preko 70 tisuća studenata dobiva nove predstavnike: Poznat datum izbora na Sveučilištu u Zagrebu