Pretraga

Predsjednica obavila papirologiju u referadi i postala studentica

A- A+

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović službeno se jučer upisala na doktorski studij Politologije smjer Međunarodni odnosi. Došla je na Fakultet političkih znanosti oko 17h, a upis je obavila u dekanatu nakon obavljene papirologije u referadi.

screenshot RTL

Predsjednica je papirologiju obavila u referadi izvan radnog vremena (od 10:30 do 12:30h) što i nije neobično jer su vrata referade u hitnim slučajevima otvorene studentima, a onda je u dekanatu obavila upis, izvještava vijesti.rtl.hr.

Izdvojeni članak

10 Kolindinih studentskih izgovora

Smjerovi koji se nude na doktorskom studiju Politologije su Europska politika: Europa i Hrvatska, Hrvatska politika, Međunarodni odnosi, Mediji i politika, Politička teorija, Javne politike i razvoj, a voditelj studija je prof. dr. sc. Zoran Kurelić. Predsjednica je upisala smjer Međunarodni odnosi.

Predsjednica je osim odgovarajuće dokumentacije iz natječaja, morala priložiti motivacijsko pismo, a krajem prošlog tjedna obavila je intervju s voditeljem studija. Akademsku preporuku za predsjednicu napisao je njezin bivši profesor, a današnji rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras, kao i profesorica FPZG-a Lidija Čehulić-Vukadinović.

Kolinda Grabar-Kitarović ostvarila je 22,47 bodova prema natječaju, a ispred nje su samo Nikola Buković i Pero Mrnarević sa 22,59 odnosno 23,20 bodova. Predsjednica je ukupno prema bodovima treća, ali je prva na svojem smjeru ‘Međunarodni odnosi’. Rang listu možete pogledati ovdje.

Podsjetimo, Kolinda Grabar-Kitarović završila je prva tri razreda srednje škole u Prvoj riječkoj gimnaziji gdje je imala prosjek 4.9 ili 5.0. Četvrti razred srednje škole završila je u Los Alamosu u saveznoj američkoj državi New Mexico. Diplomirala je 1993. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu engleski i španjolski. Godine 2000.
stekla je titulu magistra znanosti nakon završetka poslijediplomskog studija iz međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih znanosti.