Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Razgovarali su o smjernicama razvoja Fakulteta te je istaknuta važnost društveno-humanističkih studija, kako u povijesti tako i za razvoj društva.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Izaslanstvo zagrebačkog Filozofskog fakulteta, koje su činili dekanica Vesna Vlahović-Štetić, prodekanica za studente Tanja Bukovčan, prodekan za organizaciju i razvoj Dean Duda i prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Dragan Bagić primio je predsjednik Republike Zoran Milanović.

Filozofski predložio obnašatelja dužnosti dekana: Hoće li Boras i njega odbiti?

– Predstavnici Filozofskog fakulteta upoznali su predsjednika Milanovića sa strateškim smjernicama razvoja ovog fakulteta te ukupnim statusom društveno-humanističkih znanosti u Republici Hrvatskoj. Na sastanku je istaknuta važnost razvoja humanističkih znanosti tijekom povijesti kao i u ukupnom razvoju suvremenog društva, ističu na službenoj stranici predsjednika.

Da su samo koji dan uranili s posjetom predsjedniku, na Pantovčaku bi zatekli i Damira Borasa, zagrebačkog rektora s kojim Filozofski fakultet opet nije u baš najboljim odnosima nakon što je na njegov prijedlog Senat odbio kandidaturu profesora Nevena Jovanovića za dekana Filozofskog.

Nakon odbijenice, Vijeće Filozofskog odlučilo je za obnašatelja dužnosti dekana predložiti Dragana Bagića, a preostaje vidjeti hoće li taj prijedlog Sveučilište prihvatiti.

One comment

  1. Ovo predstavlja nastavak licemjerja svojstven postojećoj fakultetskoj upravi koji su upoznali predsjednika s „važnosti razvoja humanističkih znanosti“, a prilikom raspodjele sredstava za znanost na vlastitom fakultetu znanstvenicima u društvenim znanostima dodijelili su dvostruko veći iznos po znanstveniku nego znanstvenicima u humanističkim znanostima.
    Zanimljivo je da je Odsjek za psihologiju, s kojeg dolazi dekanica Vlahović Štetić, dobio po znanstveniku četiri puta više novca od prosjeka ostatka fakulteta ili 50% više od prosjeka za društvene znanosti, pa očito niti svi u društvenim znanostima nisu jednako vrijedni.

Odgovori