Pretraga

Preko 80 posto studenata protiv poskupljenja studentskih domova

A- A+

Nakon dugo vremena dobrih odnosa pukla je ljubav između Sanacijskog upravitelja SC-a Peje Pavlovića i Studentskog zbora čiji je predsjednik Petar Labrović. Pavlović je studente uspio izbaciti iz pregovora o novim cijenama domova, a Studentski zbor je iznio svoj prijedlog cijena nakon obnove domova. U našoj anketi 83 posto izjašnjenih protiv je poskupljenja koje je uveo SC.

anketa srednja.hr

Od 703 čitatelja koji su sudjelovali u anketi njih 83 posto je protiv poskupljenja studentskih domova koje je najavio zagrebački SC, dok ih 13 posto podržava promjene.

Pavlović: Sve je napravljeno prema propisu

Sutra kreće useljenje u domove Sava i Cvjetno, a od 1.1. vrijede nove cijene domova koje je odredio SC nakon što su uspjeli predstavnike Studentskog zbora izbaciti iz pregovora, a što je prihvatio tehnički ministar Vedran Mornar. Studente je iznenadila kasna objava novih cjenika, što je Sanacijski upravitelj u intervjuu za srednja.hr pokušao argumentirati.

– Tek smo sada objavili cjenik jer smo prvo morali biti sigurni da će sve biti gotovo na vrijeme. Osim toga, morali smo proći ovu proceduru koju smo prošli i treća, najvažnija stvar, odluka je donesena 21. prosinca jer je tada krenula online rezervacija soba.Ne možete vi tražiti od studenta da on rezervira svoje mjesto ako ne zna koliko će koštati. Znači sve je napravljeno po propisu. A da ne kažem da smo u zadnje dvije godine imali bezbroj sastanaka s domskim odborima, Studentskim zborom i u svakom pojedinačnom koraku ovog projekta su sudjelovali studenti i sad zadnjih tjedan dana smo se razišli zbog 25 kuna gore dolje, rekao nam je Pejo Pavlović.

Izdvojeni članak

Sanacijski upravitelj zagrebačkog SC-a: Evaluacija cijena smještaja radit će se za šest mjeseci

Labrović: Objašnjenje Sanacijskog upravitelja nema smisla

Razgovarali smo i s predsjednikom Studentskog zbora Petrom Labrovićem koji tvrdi da Pavlovićevo objašnjenje nema nikakvog smisla.

– Mi smo te cijene mogli definirati prije dvije godine i uopće nije bitno kada će što biti završeno. Nema smisla ni ovo spominjanje rezervacija. Slažem se da se studenti ne mogu odlučiti za dom bez da znaju koje su cijene, ali da smo to napravili početkom akademske godine sada bi sigurno imali čistu situaciju, rekao nam je Labrović, te dodao da nije istina kako je 70 posto soba u socijalnoj kategoriji.

Studenti najavljuju prosvjede, a Pavlović evaluaciju cijena domova nakon šest mjeseci. Sutra kreću useljenja u domove s najvećim cijenama u povijesti.