Pretraga

Prekršena su vam studentska prava? Sveučilišni zbor u Zagrebu odlučio tko će vas štititi i braniti u narednoj godini

A- A+

Nakon provedenog javnog poziva, na jučerašnjoj sjednici skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu odlučeno je kako će nova/stara pravobraniteljica Sveučilišta biti Barbara Šimić, studentica četvrte godine Pravnog fakulteta. Mandat studentskog pravobranitelja traje godinu dana, a Šimić je za studentski pravobraniteljicu odabrana po drugi puta.

Foto: Facebook; Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Studentica Barbara Šimić nastavlja se brinuti za i štititi prava studenata Sveučilišta u Zagrebu, odlučio je tako Sveučilišni studentski zbor nakon provedenog javnog poziva.

– Čestitamo kolegici Barbari na izboru i želimo joj još uspješniji mandat te manje posla u vidu kršenja studentskih prava, poručili su članovi Zbora.

Izdvojeni članak

Nova studentska pravobraniteljica uvodi mnoge promjene: ‘Djelovat ćemo brže i efektivnije’

Šimić je ovo drugi jednogodišnji mandat i prema Zakonu o studentskom zboru, nakon njegova isteka više ne može biti izabrana na poziciju studentske pravobraniteljice.
– Zahvaljujem se Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu na novom izboru i ukazanom povjerenju.
Nadam se da će novi mandat biti barem jednako uspješan kao i prošli te sa što više pozitivno riješenih slučajeva koji se tiču studentskih prava svih studenata Sveučilišta u Zagrebu, poručila je Šimić.

Kako nam je nova/stara pravobraniteljica prilikom prošlog izbora naglasila, jedan od glavnih ciljeva bio joj je informirati studente o njihovim pravima i prije no što se ona prekrše. Osim bavljenja pojedinačnim slučajevima, Šimić se tijekom prošlog mandata studentima obraćala putem predavanja, te je pred par mjeseci osmislila i brošuru putem koje je studente informirala o njihovim pravima.

Zadaće pravobranitelja su da prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta; savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava; može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava; s nadležnim tijelima Sveučilišta raspravlja o pitanjima ostvarivanja prava studenata; obavlja druge poslove od interesa za ostvarivanje prava studenata.

Copy link
Powered by Social Snap