Pretraga

Preminula profesorica Lidija Čehulić Vukadinović s FPZG-a

A- A+

Lidija Čehulić Vukadinović preminula je od bolesti u 51. godini života. Bila je izvanredna profesorica na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i nositeljica kolegija Euroatlantske integracije, Međunarodni politički odnosi, Međunarodne organizacije i Međunarodni odnosi od hladnog rata do globalnog poretka. Obavijest profesorima FPZG-a poslala je uprava fakulteta mailom.

Screenshot YouTube

Profesorica s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Lidija Čehulić Vukadinović, preminula je od teške bolesti.

Rođena 25. kolovoza 1966. u Zagrebu, magistrirala je na poslijediplomskom studiju Međunarodni odnosi 1999. godine radom Clintonova vanjskopolitička strategija. Doktorirala je 2003. godine na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu  disertacijom Američka politika i transatlantski odnosi nakon hladnog rata, čime je stekla zvanje doktora društvenih znanosti, znanstveno polje politologija.

Od 1992. do 2000. radila je u Ministarstvu obrane Repulbike Hrvatske s činom djelatnog poručnika.

Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu  zapošljava se  kao znanstvena novakinja (2000.-2001.), zatim kao asistentica (2001.-2003.), docentica (2003.-2006.), te od 2007. kao izvanredna profesorica.

Na FPZG-u je bila nositeljica kolegija Međunarodni politički odnosi, Euroatlantske integracije, Međunarodne organizacije i Međunarodni odnosi od hladnog rata do globalnog poretka, a često je na televizijskim emisijama komentirala vanjskopolitičke događaje.

Čehulić Vukadinović bila je članica udruga: Atlantsko vijeće Republike Hrvatske, Centar za međunarodne studije,  Hrvatska udruga za međunarodne studije (HUMS) te međunarodne organizacije International Studies Association (ISA).

Copy link
Powered by Social Snap