Pretraga

Prijavite se za stipendiju preko koje dobivate 1.000kn mjesečno

A- A+

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu ovih je dana raspisala natječaj za dodjelu čak 438 studentskih stipendija, u iznosu 1000 kn, za tekuću akademsku godinu.

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (NSPUSS) ove je godine za stipendiranje studenata odvojila čak 438 000kn, zbog čega će čak 438 studenata imati priliku dobiti stipendiju u iznosu čak 1000 kn, punih 10 mjeseci. 

Same stipendije podijeljene su u nekoliko kategorija, tako da u prvoj kategoriji čak 310 stipendija ‘odlazi’ za defecitarne struke i zanimanja, od kojih 130 ide za tehničke znanosti (elektrotehnika, računarstvo, strojarstvo), 70 za prirodne znanosti (matematika, fizika), 60 na biomedicinu i zdravstvo (farmacija, doktor medicine), 30 na edukacijsko-rehabilitacijske znanosti (logopedija, rehabilitacija) te 20 za društvene znanosti (anglistika, germanistika). Druga kategorija dodjeljuje čak 60 stipendija studentima – osobama s invaliditetom, a treća 34 studentima – pripadnicima romske nacionalne manjine. U četvrtoj kategoriji aktivnim kategoriziranim sportašima dodjeljuje se 10 stipendija, a isti broj odvojen je i za studente koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji, smještene u petu kategoriju. U posljednoj, šestoj kategoriji 14 stipendija odvojeno je za nadarene mlade umjetnike, studente glazbenih i umjetničkih studija u Hrvatskoj. 

Prijave su otvorene od 19. veljače do 15. ožujka 2015. godine, a šalju se elektroničkim putem i poštom.
Detalje o natječaju možete pogledati na internetskoj stranici udruge.

Prijavite se za stipendiju preko koje dobivate 1.000kn mjesečno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap