Pretraga

Prijavite se za studentsko natjecanje s nagradnim fondom od 105 tisuća kuna

A- A+

Hrvatski studenti dobiti će priliku izraditi razvojne projekte i pomoći u rješavanju prevelikog broja nezaposlenih mladih ljudi. Natjecanje Hrvatska pamet Hrvatskoj poziva sve zainteresirane da se prijave i osvoje vrijedne novčane nagrade, ali i nauče vještine koje bi im mogle pomoći u bliskoj budućnosti.

www.poslovni.hr

Kako bi privukao što više kvalitetnih ideja za razvojnu strategiju Hrvatske, Poslovni dnevnik je za sve naše studente organizirao natjecanje Hrvatska pamet Hrvatskoj. Svi zainteresirani svoje ideje i projekte mogu prijaviti do kraja travnja sljedeće godine, a svakog pobjednika nagradit će s 21 tisućom kuna. Svoje ideje možete razraditi u pet tematskih zadataka: Izvorno hrvatsko, Destinacija Hrvatska, Održiva Hrvatska, Poduzetna Hrvatska i Inovativna Hrvatska.

Izdvojeni članak

Kvalitetnom idejom i poslovnim planom ostvarite 25 tisuća kuna poticaja

Najvažnija originalnost i precizno razrađen plan realizacije

– Svim studentima koji se prijave na natjecanje bit će omogućeno stjecanje neposrednog iskustva i znanja za izradu projekata. Osim toga, u prvoj polovici 2015. Poslovni dnevnik će za sudionike organizirati besplatne radionice iz područja projektnog menadžmenta, prezentiranja i drugih vještina koje će im pomoći u pripremanju njihovih radova, izjavio je Dražen Novak, stručni suradnik za odnose s javnošću u Poslovnom dnevniku.

Nakon prijave, svi sudionici će svoje ideje morati predstaviti u pisanom projektnom zadatku, a rok za predaju bit će na kraju lipnja sljedeće godine. Od studenata se očekuju originalne ideje i precizno razrađen plan njihove realizacije, a upravo će ti kriteriji biti najvažniji pri odlučivanju pobjednika.

– Ovo natjecanje će omogućiti svim prijavljenim studentima da demonstriraju vlastita znanja te da se diferenciraju u odnosu na konkurenciju. Koliko će sami projekti zaživjeti po završetku natjecanja najviše ovisi o njihovoj kvaliteti, ali i dojmu koji će studenti te njihovi radovi ostaviti na poslodavca, objasnio je Novak.

Cilj je potaknuti raspravu o problemu nezaposlenosti mladih

Konačno proglašenje pobjednika bit će tek u prosincu sljedeće godine, međutim, zbog velikih mogućnosti, onim najvrjednijima trud bi se mogao višestruko isplatiti. Naime, svaki student može prijaviti radove iz svih pet tema pa je teoretski moguće osvojiti čak 105 tisuća kuna.

– Hrvatska pamet Hrvatskoj nije samo i isključivo studentsko natjecanje. Naime, riječ je o društveno odgovornom projektu Poslovnog dnevnika čiji je cilj nagraditi izvrsnosti hrvatskih studenata, ali i potaknuti njihovo lakše uključivanje u sustav nacionalne ekonomije, istaknuo je Novak te dodao kako ovaj projekt žele iskoristiti i za poticanje šire društvene rasprave o problemu nezaposlenosti mladih.

S obzirom na to kako je nezaposlenost mladih jedan od najvećih problema u Hrvatskoj, svaki ovakav pokušaj važan je kako bi se nešto promijenilo, a možda će i neka studentska ideja pomoći našem gospodarstvu da se napokon pomakne s mrtve točke.

– Cilj nam je inicirati i konkretne prijedloge nekih regulatornih rješenja koja bi rezultirala ublažavanjem efekata ovog negativnog trenda. Upravo iz tog razloga, projektne teme naslonjene su na nacionalnu razvojnu strategiju Hrvatske, zaključio je Dražen Novak.

Prijavite se za studentsko natjecanje s nagradnim fondom od 105 tisuća kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap