Pretraga

Pripazite na datume: Istječe važan rok za studente koji žele STEM stipendiju od 10.800 kuna

A- A+

Studenti čiji se studiji nalaze u STEM području znanosti i ove godine konkuriraju za državne STEM stipendije. Dodjeljuje ih se i ove godine 3.400, a za devet mjeseci studenti ukupno mogu dobiti 10.800 kuna. U utorak u podne završava rok za provjeru podataka temeljem kojih studenti mogu ostvariti pravo na stipendiju.

Foto: M. Gelenčir/srednja.hr

I ove akademske godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja studentima dodjeljuje 3.400 STEM stipendija. Za razliku od ostalih državnih stipendija, ova se ne dodjeljuje putem natječaja, nego Ministarstvo automatski prepoznaje potencijalne korisnike temeljem podataka visokih učilišta. Zato je od iznimne važnosti da su podaci koji su već uneseni u sustav ispravni, a studenti imaju rok do 2. studenog točno u podne da provjere svoje podatke.

Studenti ispravnost podataka koji se boduju, kao što je broj ECTS-a i prosjek ocjena, odnosno rezultati državne mature, provjeravaju u posebnom sustavu STEM stipendije na ovoj poveznici. U aplikaciju je potrebno prijaviti se vlastitim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. Svim studentima bit će ujedno dodijeljena jedinstvena identifikacijska oznaka kojom će nakon objave rang-lista moći utvrditi svoje mjesto na rang-listi. Ako studenti uoče da podaci oko ECTS bodova i prosjeka ocjena nisu ispravni, trebaju se žurno obratiti fakultetu kako bi se oni ispravili. Ako nisu ispravno navedeni podatci o rezultatima državne mature, studenti se mogu obratiti Ministarstvu adresu: stem-stipendije@mzo.hr. Za sve ostale informacije studenti se mogu obratiti koordinatoru za STEM stipendije na visokom učilištu ili Ministarstvu znanosti i obrazovanja na istu adresu.

Izdvojeni članak

Velika navala na državnu stipendiju: Pogledajte koliko je studenata u prvih 10 dana završilo prijavu

Pripazite na datume: Istječe važan rok za studente koji žele STEM stipendiju od 10.800 kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap