Pretraga

Pripremili i vodič za studente: SRCE unaprijedilo sustav za online učenje

A- A+

Merlin, sustav za online učenje koji koriste visoka učilišta, unaprijeđen je za novu akademsku godinu. Uz novosti koje se tiču unaprijeđena nastavnog procesa, nekima će se svidjeti i što je u privatnim porukama sada moguće slati i emotikone. SRCE je objavilo i priručnik za studente, koji će svakako pomoći brucošima.

Foto: Unsplash

Nova inačica Merlina objavljena je već 1. rujna kako bi nastavnici imali mjesec dana da se pripreme za početak akademske godine.

Sveučilišni računski centar SRCE objavilo je kako su nadogradili sustav za e-učenje Merlin na najnoviju inačicu sustava Moodle (3.9) te da su dodane nove mogućnosti koje će unaprijediti i olakšati rad korisnika.

Izdvojeni članak
izbori

I novo sveučilište ima se čime podičiti: Prvi u Hrvatskoj proveli online studentske izbore

Otkrili su i kako Merlin trenutnu akademsku godinu završava s preko 23.600 e-kolegija na kojima radi više od 9.300 nastavnika sa svih ustanova u sustavu visokog obrazovanja i u koje je upisano preko 83.000 studenata.

Među novostima je i integracija programa SafeExamBrowser sa sustavom Moodle što omogućuje sigurniju provedbu provjerâ znanja te integraciju H5P aktivnosti koje omogućavaju interaktivno oblikovanje sadržaja.

Nastavnicima će se svakako svidjeti i mogućnost kopiranja kolegija pa čak i sa svim upisanim studentima.

Uz to, dostupan je novi padajući izbornik putem kojeg je moguće prikazati događaje iz kalendara prema odabranom mjesecu, danu ili nadolazećim događajima. Moguće je i pretraživati upisane studente po kolegijima, a onim šaljivijima u oko će upasti mogućnost slanja emotikona u privatnim porukama.

No, pazite što pišete jer nastavnici sada mogu ocijeniti i doprinos studenata u raspravama na cijelom forumu. Ako forume želite lakše pratiti, u postavkama možete uključiti prikaz rasprava u eksperimentalnoj hijerarhijskoj strukturi.

I da, ako niste primijetili, dosad je na ispitima s na kojima se pitanja pojavljuju slučajnim redoslijedom broj pitanja trebao biti djeljiv s deset. Sada će moguće da se na takvom ispitu pojavi bilo koji broj pitanja (nastavnik bira koliko).

SRCE je objavilo i priručnik za studente, koji će svakako pomoći brucošima.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [3.52 MB]

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap