Pretraga

Priznali korupciju na Ekonomskom fakultetu

A- A+

U travnju prošle godine Uskok je upao u zgradu Ekonomskog fakulteta u Osijeku zbog sumnje u korupciju, odnosno primanje mita u zamjenu za prolaz na ispitu. Istraga je pokazala kako je 18 ljudi zaista sudjelovalo u koruptivnim radnjama, a na jučerašnjoj sjednici Optužno vijeće osječkog Županijskog suda obaviješteno je da su u uredu Uskoka svi spomenuti priznali krivnju i sklopili nagodbe.

www.efos.unios.hr

Zbog sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te protuzakonitog poslovanja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, Uskok je u lipnju podignuo optužnicu protiv ukupno 38 osoba.

Izdvojeni članak

Tisuću eura za dvojku na ispitu?! 21 student uhićen zbog kupnje ispita

Da su se kupovali ispiti na fakultetu navodno su svi znali

Time ih se teretilo da su tijekom 2010. i 2011. godine u dogovoru s posrednicima više puta okrivljenim studentima upisivali prolazne ocjene bez polaganja ispita, a za što su dobili novac i razne darove.

Antikorupcijsku akciju Uskok je proveo prošle godine, čemu je prethodila godinu dana duga detaljna istraga na tom fakultetu – prisluškivali su se telefonski pozivi i kabineti profesora te ostalih službenika fakulteta koji su imali ulogu posrednika u davanju i primanju mita.

Posebno je zanimljiva činjenica da događaj nije pretjerano iznenadio studente osječke ekonomije, koji su tada govorili kako je ‘javna tajna da se na Ekonomiji kupuju ispiti’.

Izdvojeni članak

Dekan okrivljen za primanje mita i dalje obnaša dužnost: Predaje Antikorupcijski odgoj

Nagodilo se 18 okrivljenika, uglavnom studenata i posrednika

Zamjenik ravnatelja Uskoka jučer je predao sudu izjave za donošenje presude na temelju sporazuma s 18 okrivljenika, koji su se na sjednici Vijeća složili sa sadržajem izjava za donošenje presude na temelju sporazuma. Neki od medija tvrde kako su se nagodili uglavnom studenti i posrednici.

Sjednica Optužnog vijeća nastavit će se danas, izvijestio je glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac.

Copy link
Powered by Social Snap