Pretraga

Priznanje za izvrsnost: Uber studente Fakulteta prometnih znanosti nagradio stipendijama

Uber, jedna od najpoznatijih kompanija za prijevoz putnika, u srijedu je dodijelila stipendije trima studentima Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu. Nastavak je to uspješne suradnje između Ubera i fakulteta u Vukelićevoj, koju su započeli u srpnju ove godine, nakon potpisivanja Memoranduma o razumijevanju.

Uberovi novi stipendisti: Patricija Kovačić, Ivona Josipović i Krešimir Kanižaj (Foto: FPZ)

Dokumentom su dogovorili zajednički rad na razvoju pametnih gradova, pitanjima rastuće globalne potražnje za dijeljenjem usluga mobilnosti, kao i njihove važnosti za gradove te šire društvene zajednice.

Uberove jednogodišnje stipendije su zbog svojih inovativnih diplomskih i završnih radova osvojile studentice preddiplomskog studija gradskog smjera prometa, Ivona Josipović i Patricija Kovačić, te student diplomskog studija, Krešimir Kanižaj.

Mogućnost usavršavanja za studente

Student Ekonomije izračunom usporedio koliko košta vožnja svim zagrebačkim taksijima

– Nama na Fakultetu prometnih znanosti iznimno je važno surađivati s korporativnim sektorom jer na taj način naši studenti imaju bolji uvid u tržište rada. Uz to, suradnja s Uberom studentima daje mogućnost usavršavanja na području prometa kroz konkretne slučajeve, posebice studentima smjera gradski promet koji se kroz obrazovanje specijaliziraju za rješavanje problema urbane mobilnosti. Ova će suradnja omogućiti direktan transfer znanja, a dobivene stipendije studentima su dodatna motivacija za daljnje usavršavanje, rekao je dekan Fakulteta prometnih znanosti, Tomislav Josip Mlinarić.

Ivona Josipović nagrađena je za svoj završni rad pod nazivom „Usporedba Ubera i konvencionalnih taksi službi“, Patricija Kovačić za završni rad na temu „Uloga taksi prijevoza u sustavu javnog gradskog prometa“, dok je Krešimir Kanižaj nagrađen za diplomski rad pod nazivom „Primjena mobilnih aplikacija u gradskom prijevozu putnika“.

Svoje su radove obranili na Zavodu za gradski promet pod mentorstvom Marka Slavulja, voditelja katedre za tehnologiju gradskog prometa.

Tema diplomskog je područje kojim se bavi i Uber

‘Ljubazno molimo za razumijevanje’: ZET objavio detalje o izvanrednom prometnom stanju koje će trajati do 2020. godine

– Tema mog diplomskog rada je iz područja urbane mobilnosti, kojom se i Uber bavi, zbog čega sam se nadao stipendiji. O stipendiji je bilo govora na proljeće kada sam pisao diplomski rad, ali čekalo se da Uber i Fakultet prometnih znanosti potpišu Memorandum o razumijevanju. Moj mentor, doc. dr. sc. Marko Slavulj, prije dva mi je tjedna javio da sam dobitnik stipendije i da ću održati kratku prezentaciju diplomskog rada u Uberu, objasnio nam je Krešimir Kanižaj, jedan od stipendista.

Nagrade Ubera dobitnicima će pomoći u daljnjem profesionalnom razvoju i osmišljavanju inovativnih rješenja u gradskom prometu.

– Nakon potpisivanja Memoranduma u srpnju, stipendiranjem studenata nastavljamo uspješnu suradnju s Fakultetom prometnih znanosti. Svjesni smo važnosti razmjene znanja akademske i gospodarske zajednice te ćemo i dalje zajedno raditi na rješavanju prometnih gužvi i unaprjeđenju načina kretanja kroz gradove, dijeljenju prijevoza i uspostavljanju pametnih gradova”, kazao je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

Fakultet prometnih znanosti je, zahvaljujući radovima svojih studenata, postao jedan od predvodnika u osmišljavanju inovativnih rješenja problema prometne zagušenosti u gradovima. Uber se, pak, tim problemom bavi već dugi niz godina, a stipendije kojima su nagrađeni studenti dokazuje kako je njihova suradnja već urodila plodom.

Priznanje za izvrsnost: Uber studente Fakulteta prometnih znanosti nagradio stipendijama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap