Pretraga

Od prizora u menzi mnogima bi se ‘okrenuo želudac’: ‘U blitvi sam uočio nešto malo čudne boje’

A- A+

Staklo, ptičje pero, splet dlaka i kukce nećete baš pronaći u običnom ručku. No to su sve ‘nemani’ na koje su studenti naišli u obrocima u menzama. Posljednji sličan pronalazak imao je student Niko i to u menzi na Savi – u blitvi je pronašao poprilično veliku gusjenicu.

Gusjenica u blitvi| Fotografija prezueta uz dozvolu studenta

– Bio sam jučer s prijateljima u Restoranu 2 i u blitvi sam uočio nešto malo čudne boje. Otprilike svaki drugi – treći put u salati nađem nekog manjeg kukca ili puža, ali ovo je bio kapitalni ulov. Biolog sam (s interesom za entomologiju) pa mi se takve stvari ne gade, čak imam i uzorke u frižideru pa sam naviknut na blizinu hrane i kukaca. Sklonio sam gusjenicu sa strane i nastavio jesti, prepričava nam student Niko koji je ovog vikenda u kuhanoj blitvi naišao na – kuhanu gusjenicu.

Izdvojeni članak

[FOTO] Gnjusna musaka u menzi na Cvjetnom: ‘Izvukla sam čitav splet dlačurina i došlo mi je slabo’

No, ovaj pronalazak nije mu toliko zasmetao. Po pitanju hrane u menzama vidi drugi problem.

– Puno veći problem je što je hrana u menzama neraznolika i nekvalitetna, ponekad i sirova. Jedina prednost menze je što je jeftina pa je često jedini izbor za jelo. Ne radi se ovdje o ‘nezahvalnosti’ nego o činjenici da se može uložiti više u prehranu studenata, ali to očito nije dovoljno bitno, zaključuje Niko.

Podsjetimo, ljetos je Ministarstvo provelo istraživanje o prehrambenim navikama i zadovoljstvu studenata prehranom u menzama koje je pokazalo kako je 76% studenata spremno platiti više za zdravija jela.

Od prizora u menzi mnogima bi se ‘okrenuo želudac’: ‘U blitvi sam uočio nešto malo čudne boje’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap