Pretraga

Prodekan peglao karticu faksa, pravdao to kao poklone za znanstvenike: Oni kažu da nisu dobili ništa

A- A+

Damir Ježek, prodekan za financije zagrebačkog PBF-a provukao je službenu karticu faksa na više od 12.000 kuna. Pravdao je to kao poklone za strane znanstvenika na konferenciji, a oni sada kažu da nisu dobili – ništa.

damir ježek

Foto: Youtube screenshot; Zalogaj Croatia, arnold angelo | ilustracija srednja.hr

Zakuhtava se drama oko peglanja službene kartica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu. Dekanica Jadranka Frece i jedan od njenih prodekana Damir Ježek peglali su službenu karticu, u najmanju ruku, na zanimljivim artiklima. Tako se tu našla Hugo Boss i Polo odjeća, ali i Chanel parfemi. Dekanica nije nudila detaljna obrazloženja za troškove već samo istaknula da je revizija potvrdila da je sve u redu.

‘Nije bilo razmjene darova’

Prodekan Ježek je pak rekao kako je on karticu koristio kako bi kupio poklone za organizatore znanstvene konferencije na Baliju koju su posjetili on i dekanica Frece. Telegram, koji je prvi otkrio ovu priču, te je njegove navode odlučio provjeriti kod organizatora konferencije na Baliju.

Telegramu su organizatori potvrdili da su imali nekoliko hrvatskih govornika koji su sami bukirali smještaj, neovisno o konferenciji. Telegram je organizatore pitao jesu li primili kakve darove od sudionika iz Hrvatske, na što su dobili odgovor da su govornici platili kotizaciju i prisustvovali konferenciji, no da “između nas nije bilo razmjene darova”.

Telegram ih je još jednom precizno upitao jesu li članovi organizacijskog odbora znanstvene konferencije dobili darove od hrvatskih govornika, na što su još jednom dobili potvrdu da “nije bilo razmjene darova između organizacijskog odbora i govornika”.

Izdvojeni članak
jadranka frece

Dekanica službenom karticom kupuje Chanel: Članica je Senata, tijela koje, kao, upravlja Sveučilištem

Šokiran, sasvim ozbiljno kaže da su darovi možda ukradeni

Telegram je nakon toga kontaktirao prodekana Ježeka te ga informirao o odgovoru organizatora konferencije, na što im je on rekao da “šokiran te neuogdno iznenađen” tom informacijom. Sasvim ozbiljno je implicirao da se kupljeni darovi možda i ukradeni.

– Moram priznati da sam šokiran i neugodno iznenađen Vašom informacijom jer smo isti dan organizirali dostavu poklona u hotel i javljeno nam je da je dostava uredno izvršena. Zato bih Vas lijepo molio da mi pošaljete navedenu korespondenciju jer to može ukazivati na mogućnost otuđenja navedenih poklona i lažne obavijesti koju smo dobili taj dan o uredno izvršenoj dostavi, rekao je Ježek za Telegram.

Ježek je, podsjetimo, pravdao više od dvanaest tisuća kuna potrošenih u duty free shopu po odlasku s Balija rekavši da je kupovao darove za organizatore znanstvene konferencije. Zanimljivo, delegacija s PBF-a odsjedala je u luksuznom Conrad Bali Resort & Spa s pet zvjezdica gdje je, kako je otkrio Telegram, službenom karticom faksa podmiren smještaj u iznosu od preko 7.900 kuna.

Copy link
Powered by Social Snap