Profesor Poljaković je zbog homofobnih izjava suspendiran s faksa

Profesor Ivan Poljaković sa Sveučilišta u Zadru je zbog svojih homofobnih izjava suspendiran s fakulteta i protiv njega je pokrenut stegovni postupak. Još u prosincu ovaj profesor je održao tribinu ‘Zdravstveni odgoj – pranje zuba ili pranje mozga’ na kojoj je kazao kako je uvođenje zdravstvenog odgoja zapravo uvođenje nove diktature. Te i još neke diskriminirajuće izjave vjerojatno će profesora stajati radnog mjesta.

Cinik u ofsajdu: Adalbert Rebić u obrani Hrvatske od 'pedersko-lezbijske urote'

Ivan Poljaković, voditelj Centra za strane jezike pri Sveučilištu u Zadru možda više neće obavljati svoju dužnost. Naime zbog homofobnih stavova koje krajem prošle godine odlučio podijeliti s širom javnosti njegov je poslodavac odnosno Sveučilište pokrenulo je stegovni postupak.

Pokrenut stegovni postupak

– Obavještavamo studente da profesor Ivan Poljaković do daljnjega neće održavati nastavu jer je suspendiran ‘zbog teške povrede radne dužnosti’ i ‘narušavanja ugleda Sveučilišta’, te ga se ‘udaljava s radnog mjesta’ na osnovu rješenja potpisanog od rektora 21. prosinca 2012. godine, stoji u obavijesti studentima koja je izvješena na Sveučilištu u Zadru.

Sveučilište je odlučilo zbog profesorovih izjava pokrenuti stegovni postupak, no on još službeno nije niti dobio priopćenje Sveučilišta jer mu je tek poslano na kućnu adresu prije tri dana.

U XIII. gimnaziji zdravstveni odgoj će se samo površno prijeći

Profesoru homoseksualni odnos neprirodan i perverzan

Zanimljivo je kako na Sveučilištu u Zadru ne znaju tko je postavio obavijest studentima, a tvrde da oni sami to nisu učinili. Iako je u potpisu Centar za strane jezike ni tamo nismo saznali tko je obavijestio studente, a kako je do prije tri dana homofobni profesor vodio taj Centar, postoji mogućnost da je upravo on odlučio obavijestiti akademsku zajednicu o najnovijim potezima Sveučilišta.

Podsjećamo, u prosincu prošle godine je Poljaković izjavio kako ‘svatko može biti vjernik ili ateist, ali svakom je jasno da kada muškarac spava s muškarcem da to nije prirodno – i ne samo neprirodno, to je perverzno.’

Studenti i Sveučilište ustali protiv homofobnih izjava

Zbog ovih izjava profesoru su se javno obratili i neki njegovi studenti, frustrirani njegovim nastupom u javnosti.
Osim studenata pokazalo se da Sveučilište također neće zažmiriti na homofobni nastup.

– Sve je to istina, još prikupljamo dokaze u okviru novinskih članaka i slično, no nećemo izaći u javnost dok stegovno povjerenstvo fakulteta ne odluči što i kako, kazala nam je Elija Vrsaljko, glasnogovornica Sveučilišta.

Došli smo do profesora Ivana Poljakovića da mu damo medijski prostor s njegovom stranom priče, no on nije bio zainteresiran za razgovor.

Odgovori