Pretraga

Profesor Poljaković je zbog homofobnih izjava suspendiran s faksa

A- A+

Profesor Ivan Poljaković sa Sveučilišta u Zadru je zbog svojih homofobnih izjava suspendiran s fakulteta i protiv njega je pokrenut stegovni postupak. Još u prosincu ovaj profesor je održao tribinu ‘Zdravstveni odgoj – pranje zuba ili pranje mozga’ na kojoj je kazao kako je uvođenje zdravstvenog odgoja zapravo uvođenje nove diktature. Te i još neke diskriminirajuće izjave vjerojatno će profesora stajati radnog mjesta.

Izdvojeni članak

Cinik u ofsajdu: Adalbert Rebić u obrani Hrvatske od ‘pedersko-lezbijske urote’

Ivan Poljaković, voditelj Centra za strane jezike pri Sveučilištu u Zadru možda više neće obavljati svoju dužnost. Naime zbog homofobnih stavova koje krajem prošle godine odlučio podijeliti s širom javnosti njegov je poslodavac odnosno Sveučilište pokrenulo je stegovni postupak.

Pokrenut stegovni postupak

– Obavještavamo studente da profesor Ivan Poljaković do daljnjega neće održavati nastavu jer je suspendiran ‘zbog teške povrede radne dužnosti’ i ‘narušavanja ugleda Sveučilišta’, te ga se ‘udaljava s radnog mjesta’ na osnovu rješenja potpisanog od rektora 21. prosinca 2012. godine, stoji u obavijesti studentima koja je izvješena na Sveučilištu u Zadru.

Sveučilište je odlučilo zbog profesorovih izjava pokrenuti stegovni postupak, no on još službeno nije niti dobio priopćenje Sveučilišta jer mu je tek poslano na kućnu adresu prije tri dana.

Izdvojeni članak

U XIII. gimnaziji zdravstveni odgoj će se samo površno prijeći

Profesoru homoseksualni odnos neprirodan i perverzan

Zanimljivo je kako na Sveučilištu u Zadru ne znaju tko je postavio obavijest studentima, a tvrde da oni sami to nisu učinili. Iako je u potpisu Centar za strane jezike ni tamo nismo saznali tko je obavijestio studente, a kako je do prije tri dana homofobni profesor vodio taj Centar, postoji mogućnost da je upravo on odlučio obavijestiti akademsku zajednicu o najnovijim potezima Sveučilišta.

Podsjećamo, u prosincu prošle godine je Poljaković izjavio kako ‘svatko može biti vjernik ili ateist, ali svakom je jasno da kada muškarac spava s muškarcem da to nije prirodno – i ne samo neprirodno, to je perverzno.’

Studenti i Sveučilište ustali protiv homofobnih izjava

Zbog ovih izjava profesoru su se javno obratili i neki njegovi studenti, frustrirani njegovim nastupom u javnosti.
Osim studenata pokazalo se da Sveučilište također neće zažmiriti na homofobni nastup.

– Sve je to istina, još prikupljamo dokaze u okviru novinskih članaka i slično, no nećemo izaći u javnost dok stegovno povjerenstvo fakulteta ne odluči što i kako, kazala nam je Elija Vrsaljko, glasnogovornica Sveučilišta.

Došli smo do profesora Ivana Poljakovića da mu damo medijski prostor s njegovom stranom priče, no on nije bio zainteresiran za razgovor.

Profesor Poljaković je zbog homofobnih izjava suspendiran s faksa
Share via
Copy link
Powered by Social Snap