Pretraga

Profesorica umrla usred online predavanja, studenti u šoku

A- A+

Paola Regina De Simone, profesorica Odsjeka za državne i međunarodne odnose Poduzetničkog sveučilišta u Argentini, umrla je od posljedica zaraze koronavirusom. Kolabirala je usred online predavanja koje je držala svojim studentima, a u bolnici joj, nažalost, više nisu mogli pomoći. Imala je 45 godina, a simptome je, u trenutku bolesti, vukla više od četiri tjedna. Sveučilište i studenti su u šoku, obitelji su izrazili sućut.

Poduzetničko sveučilište u Argentini zavijeno je u crno nakon smrti omiljene profesorice Paole Regine De Simone. Da bi cijela situacija bila gorom, u trenutku svoje smrti De Simone je bila usred online predavanja sa svojim studentima. U jednom trenutku joj je pozlilo. Studenti su primijetili da teško diše pa su je odmah upitali za adresu kako bi mogli pozvati hitnu pomoć. No, uspjela je izgovoriti samo ‘ne mogu’ prije nego što je kolabirala i umrla, piše New York Post.

Imala je 46 godina i prema napisima medija nije bolovala od nikakvih težih bolesti. Simptome koronavirusa vukla je četiri tjedna i nikako nisu odlazili.

Sveučilište je na svojim stranicama objavilo emotivnu oproštajnu poruku.

– S tugom i dubokom boli javljamo da je profesorica Odsjeka za državne i međunarodne poslove Paola Regina De Simone, preminula dana 2. rujna 2020. godine. Paola je bila strastvena i predana nastavnica, izvanredna profesionalna i velika osoba, a na UADE-u je bila više od 15 godina. Suosjećamo s njenom obitelji u ovo teško vrijeme i izražavamo sućut u ime ove akademske zajednice. Molimo vas da uspomenu na Paolu čuvamo s poštovanjem i zahvalnošću, napisalo je Sveučilište na društvenim mrežama.

svijeća
Share via
Copy link
Powered by Social Snap