Pretraga

Protiv donedavnog dekana gospićkog Veleučilišta pokrenut disciplinski postupak

A- A+

Veleučilište ‘Nikola Tesla’ u Gospiću će pokrenuti disciplinski postupak protiv donedavnog dekana Branislava Šutića, a policija će pokrenuti prekršajni postupak zbog njegova verbalnog sukoba s prodekanom Ivicom Bakovićem. Žestoke uvrede i prijetnje su rezultat dugotrajnog sukoba između navedena dva člana gospićkog Veleučilišta.

http://www.velegs-nikolatesla.hr

Branislav Šutić, donedavni dekan Veleučilišta ‘Nikola Tesla’ u Gospiću i prodekan Ivica Baković u dugotrajnom su sukobu koji je eskalirao žestokim uvredama i prijetnjama. Veleučilište će zbog prekjučerašnjeg incidenta pokrenuti disciplinski, a policija i prekršajni postupak protiv Šutića.

Izdvojeni članak

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola: ‘Ne želimo novac, nego vertikalnu prohodnost i skončati diskriminaciju’

Prodekan nije bio u stanju voditi nastavu

Kako je vršitelj dužnosti dekana Aleksandar Skendžić izjavio za Hinu, incident na Veleučilištu se dogodio u nazočnosti više profesora, a u svađi su izrečene poruke koje se mogu okarakterizirati kao prijetnja.

Neslužbeno se, pak, doznaje da Šutić, bivši predsjednik HDZ-ove gradske organizacije u Otočcu, nije prihvatio ruku koju mu je pružio Baković, već ga je, kako tvrde očevidci koji su htjeli ostati anonimni, nazivao pogrdnim imenima te vikao da ga treba poslati tamo odakle je došao (BiH).

Nakon sukoba, Skendžić je pozvao policiju, a kako kaže, Baković nije bio u stanju održati nastavu pa mu je pružena liječnička pomoć u gospićkoj bolnici.

– Zbog toga i zbog trajnog sukoba manje grupe djelatnika Veleučilišta sa svima ostalima obavijestio sam i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta da se problem što prije riješi, jer ovakvo nas stanje baca na drugi kolosjek u svakodnevnom radu i smatram da nije dovoljno da sve prođe uz interni disciplinski postupak, izjavio je vršitelj dužnosti dekana.

Izdvojeni članak

Studenti FPZG-a se sukobili s Judith Reisman, nazvala ih komunistima

Veleučilište pokreće disciplinski postupak

Predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta Nikola Maras nije želio komentirati taj incident istom nije svjedočio, ali je otkrio kako od stručnog vijeća očekuje pokretanje disciplinski postupak.

– Upravno vijeće je drugostupanjsko tijelo u takvim disciplinskim postupcima tako da će k nama ovaj slučaj tek doći. Ono što za sada znam ne bih htio govoriti, da me netko ne optuži za politikanstvo jer sam ja u SDP-u, a kolega Šutić je u HDZ-u, izjavio je Maras za Hinu.

Na kraju treba napomenuti da je Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu prošle godine protiv Šutića pokrenulo istragu zbog sumnje da je primao nepripadajuću plaću, to jest da je 80 posto plaće primao kao ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera i 100 posto plaće kao dekan veleučilišta. Radi se o mjesečnom iznosu od 22 tisuće kuna bruto pa se Šutića tereti da je veleučilište oštetio za najmanje 60 tisuća kuna.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap