Pretraga

Provjerili smo koji su najpoželjniji studiji u Hrvatskoj uoči jesenskog roka mature

A- A+

Krenuo je jesenski rok državne mature pa smo od Agencije za znanost i visoko obrazovanje zatražili podatak o najpoželjnijim studijima u Hrvatskoj. Na dan 18. kolovoza najtraženiji je studij Glume pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Odmah nakon slijedi studij Prometa pri Fakultetu prometnih znanosti, a na trećem mjestu nalazi se Poslovna ekonomija pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

AZVO nam je ustupio podatke o najpoželjnijim studijima u Hrvatskoj uoči početka jesenskog roka državne mature. Na prvom mjestu među najpoželjnijim studijima na dan 18. kolovoza nalazi se Gluma na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Na upisnu kvotu od 12 slobodnih mjesta kao prvi izbor taj je studij prijavilo 115 kandidata. Odmah nakon slijedi studij Prometa pri Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu. Na 14 slobodnih upisnih mjesta kao prvi prioritet taj je program prijavilo 76 kandidata. Kao treći najpoželjniji studij nalazi se Poslovna ekonomija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Tamo je ostalo 16 slobodnih mjesta, a kao prvi izbor taj je studij prijavilo 67 kandidata.

Izdvojeni članak
NCVVO

NCVVO donosi 5 tips & tricks za uspješno polaganje mature

U tablici ispod možete vidjeti deset trenutno najpoželjnijih studijskih programa u Hrvatskoj po omjeru prvih izbora i slobodnih upisnih mjesta. Među najpoželjnijim studijima prevladavaju oni u sklopu Sveučilišta u Zagrebu, a od od ostalih neki se izvode na Sveučilištu u Splitu i Sveučilištu u Osijeku. Valja naglasiti da tablica s najpoželjnijim studijima formirala za studijske programe čija upisna kvota prelazi 10 upisnih mjesta.

Od Agencije smo dobili i tablicu sa svim studijskim programima u Hrvatskoj na kojima je ostalo slobodnih mjesta. U tablici ispod možete provjeriti kakav je interes na svim takvim studijima.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.32 MB]

dvorana predavanje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap