Pretraga

Provjerite koja su dva fakulteta najbolja prema ocjeni 11 tisuća studenata Sveučilišta u Osijeku

A- A+

Tijekom rujna i listopada na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku provedena je studentska anketa u kojoj su studenti ocjenjivali predmete, nastavnike i suradnike sa svih godina svih sastavnica Sveučilišta. Istom, najvišom ocjenom ocijenjeni su rad i nastava na dvije sastavnice, a u odnosu na protekle godine ukupna ocjena Sveučilišta sve je viša.

foto: pixabay

Umjetnička akademija u Osijeku i osječki Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti dvije su sastavnice čiji nastavnici i nastava najbolje ocijenjeni od strane studenata Sveučilišta u Osijeku. Prosječna ocjena koju su te sastavnice dobile u velikoj anketi iznosi 4,74. Na drugom i trećem mjestu nalaze se Katoličko bogoslovni fakultet s ocjenom 4,72 te Filozofski fakultet kojemu je prosječna ocjena 4,70.

Na razini Sveučilišta porasla prosječna ocjena

Prosječna ocjena kojom su studenti ocijenili nastavnike i suradnike Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku iznosi 4,62, što je porast u odnosu na prethodne godine. Primjerice Sveučilište je u studentskoj anketi 2009./2010. dobilo ocjenu 4,28, a do lani se ta ocjena popela na 4,58.

Spomenute prosječne ocjene dobivene su odgovorima studenata na pet pitanja o nastavnicima, suradnicima i nastavi na sastavnici na kojoj studiraju: je li nastavnik/suradnik dostupan za konzultacije; jesu li nastavni materijali kvalitetni i dostupni; jesu li predavanja/vježbe jasne i razumljive; održava li nastavnik/suradnik redovito nastavu; je li nastavnik/suradnik korektan u ocjenjivanju?

Izvor: unios.hr

U anketi sudjelovalo 11.191 studenata

Izdvojeni članak

U Osijeku se pokreće novi studij koji će se svidjeti svim ljubiteljima automobilizma i brzine

Anketom koja se provodila u rujnu i listopadu ocjenjivala se je prethodna, akademska godina 2017./2018. Pristupili su joj studenti svih godina sveučilišnih i stručnih studija s 18 znanstveno/umjetničko-nastavnih sastavnica Sveučilišta, a evaluirali su predmete, nastavnike i suradnike u tekućoj akademskoj godini.

– U anketi je sudjelovalo 11.191 studenata što je 68,568% od ukupno 16.321 studenata koji su mogli pristupiti anketi. Postotak ispunjavanja ankete kreće se od 55,319% (Medicinski fakultet) do 80,866% (Odjel za matematiku). Evaluirano je 2.110 nastavnika i suradnika sa svih godina svih studijskih programa koji se izvode na Sveučilištu, a ukupno su studenti ispunili 207.568 anketa i time odgovorili na 1.452.976 pitanja, priopćili su sa Sveučilišta u Osijeku.

Sveučilište provodi ankete od 2006. godine

Izdvojeni članak

Najopširniji vodič za maturante koji namjeravaju studirati u Osijeku: Pronjuškajte što se sve nudi na tom Sveučilištu

Inače, sustavno anketiranje studenata na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku pokrenuto je još 2006. godine. Iako se izgled anketnog obrasca do danas mijenjao, cilj anketiranja ostaje isti – provjeriti kvalitetu studiranja iz studentske perspektive.

– Studentska anketa predstavlja integralni dio procesa vrjednovanja nastave, a provodimo je zato što je upravi Sveučilišta i svim članovima akademske zajednice važno aktivno sudjelovanje studenata u edukacijskom procesu, važno nam je pratiti i podržavati dobar rad naših nastavnika, ali i na vrijeme uočavati probleme i kritične točke te, kroz rezultate i analizu ankete, transparentno predstaviti mišljenje studenata o studiju i nastavnicima, poručuju sa Sveučilišta u Osijeku.

Copy link
Powered by Social Snap