Pretraga

Provjerite svoje račune, upravo su isplaćene prve STEM stipendije

A- A+

Sjajna vijest za studente STEM područja. Upravo su isplaćene prve tri rate stipendija, za listopad, studeni i prosinac, od ukupno devet rata. Točno 1.108 studenata, otprilike trećina svih dobitnika stipendije, na svojim računima može odmah vidjeti iznos od 3.600 kuna, dok će ostalima uplata postati vidljiva sredinom sljedećeg tjedna.

Foto: srednja.hr

Ministarstvo obrazovanja moli sve studente kojima danas nije vidljiva uplata na računu, kojih je oko 2.000 dobitnika, da imaju strpljenja do sredine idućeg tjedna, kada bi sve uplate trebale biti vidljive, te im poručuje da ostanu zdravi.

U prvom krugu dodjele državnih stipendija u STEM području dodjeljivano je 3.000 stipendija od ukupne kvote 3.400 stipendija, dok je 400 stipendija ostavljeno kao kvota za eventualne prigovore). U ponedjeljak su nam iz Ministarstva naglasili da će u narednim krugovima biti dodijeljena ukupna kvota po svim područjima.

Izdvojeni članak

Ministarstvo otkrilo kada bi trebali stići rezultati natječaja za državnu stipendiju, pomiče se lista i za STEM

“Na narednoj sjednici Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima u akademskoj godini 2020./2021. na kojoj će biti razmotreni pristigli prigovori, bit će donesena i odluka o kvotama raspodjele stipendija za drugi krug dodjele u skladu s analizom broja prihvaćenih i odbijenih stipendija te broja studenata koji nisu u roku prihvatili uvjete stipendiranja. Budući da se crta u odnosu na prvi krug pomiče i za onaj broj studenata koji su stipendiju u prvom krugu odbili ili nisu prihvatili uvjete stipendiranja u za to propisanom roku, iznimno je važno da studenti u narednim danima redovito prate objave na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja”, rekli su nam iz MZO-a.

Provjerite svoje račune, upravo su isplaćene prve STEM stipendije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap