Pretraga

Prva tribina Inicijative za femnistički Filozofski: Oktobarska revolucija iz rodne perspektive

A- A+

U Dvorani 1 na Filozofskom fakultetu u Zagrebu će se idući petak, 8. prosinca 2017. godine, održati tribina Inicijative za feministički Filozofski pod nazivom Oktobarska revolucija iz rodne perspektive. Tribina će početi u 19 sati, a nakon tribine je predviđeno druženje u prostoru KSFF-a.

Foto: Leopold Rupnik i Dominik Brandibur

Inicijativa za feministički Filozofski započinje sa svojim aktivnim radom, te će se tako idući petak, 8. prosinca u 19 sati, održati prva tribina u njihovoj organizaciji i to s naslovom Oktobarska revolucija iz rodne perspektive. Mjesto održavanja tribine jest Dvorana 1 na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Na tribini će govoriti Andrea Anđelinić, Mia Gonan i uvažena profesorica Ankica Čakardić, a tribinu će moderirati Ante Andabak.

Izdvojeni članak

Drug Lenjin oživio: Maskirani napadači s pendrecima naguravali se sa studentima Filozofskog zbog Oktobra 1917.

Izlaganje Andree Anđelinić, ‘Žene i Oktobar’, će dati pregled uloge i položaja žena unutar konteksta Oktobarske revolucije i situacije u Sovjetskom Savezu koja je uslijedila, a Mia Gonan će izložiti kritiku Oktobarske revolucije iz perspektive čiji je glavni cilj revidiranje samog odnosa proizvodnje kako bi se dokinuo kapitalizam, a samim time i opresija žena i LGBTIQ+ osoba. Cijelu priču će zaokružiti profesorica Čakardić koja će uputiti na važnost uloge žena, najprije proleterki i boljševika, u pokretanju Oktobarske revolucije.

Više o izlagačicama možete pročitati na Facebook događaju.

Prva tribina Inicijative za femnistički Filozofski: Oktobarska revolucija iz rodne perspektive
Share via
Copy link
Powered by Social Snap