Pretraga

Raspisani izbori za studentski zbor Sveučilišta u Osijeku i njegovih sastavnica

A- A+

Od sljedeće akademske godine Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, kao i njegove sastavnice imat će nove studentske zborove. Naime, ondje je u petak donesena odluka o raspisivanju studentskih izbora.

Screenshot: Google Maps

Rektor osječkog Sveučilišta Željko Turkalj, studentske je izbore za Zbor Sveučilišta, te pojedine znanstveno-nastavne i umjetničko-nastavne sastavnice sveučilišta raspisao za 6. lipnja. Studenti će svoje predstavnike moći birati u vremenu od 7 do 19 sati, a izbori će se održati na biračkim mjestima sastavnica Sveučilišta u Osijeku.

Izdvojeni članak

Nakon odugovlačenja, rektor raspisao izbore za studentske zborove Hrvatskih studija i ALU-a

Prema Pravilniku za provedbu studentskih izbora Sveučilišta u Osijeku, studentske predstavnike u Studentski zbor sastavnice i Sveučilišta imaju pravo birati svi studenti stručnih, preddiplomskih, diplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih studija, interdisciplinarnih preddiplomskih i diplomskih studija te poslijediplomskih studija. To su ujedno i studenti koji se mogu kandidirati za članove zbora. 

Kandidacijske liste, prema pravilniku, moraju biti objavljene najmanje 8 dana prije održavanja izbora. Broj studenata koji se biraju u zbor pojedine sastavnice možete vidjeti u pravilniku dostupnom na ovom linku. 

Čelnik sastavnice Sveučilišta u posljednjem tjednu akademske godine u kojoj su provedeni izbori saziva konstituirajuću sjednicu studentskog zbora sastavnice, a rektor Sveučilišta će sazvati Studentski zbor Sveučilišta nakon što ga sve sastavnice izvijeste o izabranom predstavniku u Studentski zbor Sveučilišta, a najkasnije do početka nove akademske godine. Na konstituirajućoj sjednici izabrat će se novi Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta, te druga tijela nužna za funkcioniranje Studentskog zbora Sveučilišta i ostalih sveučilišnih tijela.

Odluka o Raspisivanju Izbora Za Studentski Zbor Sveučilišta u Osijeku i Njegove Sastavnice by srednja.hr on Scribd