Pretraga

Raspisani izbori za zagrebačke studentske zborove: Poznato kada će studenti na birališta

A- A+

Rektor Boras raspisao je izbore za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, ali i za studentske zborove fakulteta i akademija. Birališta će biti otvorena 23. i 24. ožujka od 8 do 20 sati. No, izborima prethode kandidature.

ilustracija: Arnaud Jaegers / Unsplash

Izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, kao i izbori za studentske zborove njegovih sastavnica, održat će se u utorak, 23. ožujka, i srijedu, 24. ožujka 2021., stoji u odluci rektora Damira Borasa.

Imenovano je i Izborno povjerenstvo, kojem je na čelu prof. dr. sc. Lidija Kos – Stanišić s Fakulteta političkih znanosti, kao i Povjerenstvo za prigovore na čijem se čelu našao izv. prof. dr. sc. Tomislav Krstičević s Kineziološkog fakulteta. Pune sastave povjerenstva pogledajte u odlukama rektora, ovdje i ovdje.

Studentski zbor Sveučilišta ima 50 članova. Studentski zbor svake sastavnice imenuje po jednog člana, a sedamnaest članova se bira izravno na izborima. Dakle, svi će studenti 23. ili 24. ožujka dobiti dva listića: jedan na kojem će birati članove zbora svog fakulteta i drugi na kojem će birati sedamnaest članova sveučilišnog zbora. Broj članova fakultetskih zborova se razlikuje, a ovisi o broju studenata i članova fakultetskih vijeća.

Izdvojeni članak

Studentski zbor nije upozorio studente na veliku promjenu u dodjeli stipendija, tvrde da su to sami mogli uočiti

Svaki se student osobno može kandidirati za predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta ili studentski zbor sastavnice, no ne i na obje pozicije na istim izborima. Kandidature se podnose Izbornom povjerenstvu Sveučilišta u Zagrebu za izbore za Studentski zbor Sveučilišta, a izbornim povjerenstvima sastavnica za izbore u studentske zborove sastavnica. Rok, propisan pravilnikom, je najkasnije 10 dana prije održavanja izbora, dakle 13. ožujka ove godine. Prijave se podnose na obrascima koje mora objaviti Studentski zbor (a do trenutka pisanja ovog teksta nije).

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap