Pretraga

Rasprava o studentskom stanovanju: 200 bodova za studij deficitarnih programa

A- A+

Od 7. do 28. svibnja Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Pravilnika o pravima redovitih studenata na ostvarivanje subvencioniranog stanovanja. Cilj je rasprave prikupiti primjedbe i prijedloge na tekst i pojedine članke u Nacrtu.

Foto: srednja.hr

Svi zainteresirani primjedbe i prijedloge na tekst mogu slati putem elektorničke aplikacije e-Savjetovanja.

Izdvojeni članak

Selite u studentski dom! Ove stvari trebate obvezno spakirati

Pravo na subvencionirani smještaj imaju redoviti studenti koji zadovoljavaju opće uvjete o subvencioniranju, a prijaviti se mogu isključivo za domove koji se nalaze u mjestu gdje studiranju. Iznimka su opatijski studenti koji smještaj mogu zatražiti i u Rijeci.

Broj bodova potrebnih za prijavu za subvencioniranje stanovanja ostvaruje se u različitim kategorijama kao što su socijalno-ekonomski status, nagrade i posebni uspjesi u srednjoj školi ili fakultetu, invalidnost ili smrt jednog ili oba roditelja.

Bodove dobivaju i studenti dobitnici rektorove i dekanove nagrade, a dvjesto bodova dobivaju i studenti koji odabiru studije deficitarnih zanimanja i to onih koji se nalaze na prvih deset mjesta na listi deficitarnih zanimanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap