Pretraga

Redovi pred referadom polako postaju prošlost: Jedan od najvećih fakseva uveo e-zamolbe

A- A+

Za 15-ak minuta vam kreće predavanje, morate ‘skoknuti’ do referade samo da na brzinu predate zamolbu, kad ono pred vratima kilometarski red? Gotovo da i nema studenta koji se nije susreo s ovim problemom, ali ovakve situacije ne bi se više trebale događati na Pravnom fakultetu u Zagrebu koji je modernizirao način obavljanja administrativnih poslova u referadi.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Pravni fakultet u Zagrebu pokrenuo je sustav za e-podršku studentima, kako poručuju s tog fakulteta, radi bržeg i produktivnijeg studentskih administrativnih upita, molbi i drugih zahtjeva, na pravnom studiju.

Izdvojeni članak

Kraj gužvi pred referadom: Nakon ukidanja papirnatog indeksa, popularno veleučilište otpisalo i takve zamolbe

Sustavu e-podrške moguće je pristupiti putem ove poveznice, a prijava se vrši uporabom studentskog AAI identiteta. Zbog sigurnosti sustava, elektroničkim putem nije moguće postavljati zahtjeve koji se tiču samog AAI sustava, kao što je, primjerice, promjena lozinke.

– Studenti nisu dužni svoje zahtjeve postavljati uporabom ovog sustava. Sve zahtjeve i dalje je moguće podnijeti osobno putem studentske referade, na obrascima koji su dostupni na web stranicama referade. Prednost podnošenja zahtjeva putem sustava za e-podršku je u tome što se sva komunikacija odvija elektronički. Ako je podneseni zahtjev nejasan ili je dokumentacija nepotpuna, studenti će biti brže obaviješteni da su potrebne izmjene ili nadopune, koje je opet moguće napraviti elektroničkim putem. Budući da se svaki zahtjev vodi pod jedinstvenim brojem, student podnositelj zahtjeva, administrativni djelatnici i uprava Fakulteta imaju u svakom trenutku uvid u stanje postupka, stoji u obavijesti Pravnog fakulteta.

Podsjetimo, ovakav sustav rješavanja administrativnih pitanja nedavno je uvelo i Zdravstveno veleučilište u Zagrebu, koje je uz to odlučilo i ukinuti papirnati indeks, o čemu više možete čitati ovdje.