Pretraga

Rektor Boras najavio: Policijska akademija postaje dio Sveučilišta u Zagrebu

A- A+

Hrvatski studiji, odjel Sveučilišta u Zagrebu sa zagrebačkog Kampusa Borongaj, danas su proslavili svoj dan. Svečanost su tom prigodom, svojim informativnim govorima, upotpunili privremeni pročelnik HS-a Mario Grčević i rektor Sveučilišta Damir Boras. Tako smo iz rektorova govora doznali da će se Sveučilištu uskoro priključiti Policijska akademija, da je bivša dekanica FPZG-a Lidija Kos-Stanišić postala njegova nova pomoćnica te da je tužno da se Sveučilište stalno mora boriti na sudovima.

Rektor Damir Boras | Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Hrvatski studiji, u posljednje dvije godine najproblematičnija sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, danas su proslavili svoj dan. Tom prigodom, studenti nisu imali nastavu, ali su se mogli priključiti slavlju na svečanoj sjednici u dvorani Zagreb na Kampusu. Nju je, kao i brojne druge slične proslave na Sveučilištu, pohodio rektor Sveučilišta Damir Boras i, kako nam javljaju studenti HS-a, održao podosta informativan govor o zbivanjima na Sveučilištu.

Rektor priopćio da je prorektor Čović od jučer profesor na Hrvatskim studijima

Izdvojeni članak

Komentar: Gotovo je, Tama je zlokobno odsvirala kraj etici hrvatske znanosti i visokog obrazovanja

Studentica Hrvatskih studija koja je prisustvovala današnjoj svečanoj proslavi, ukratko nam je prepričala sadržaj rektorova govora.

– Rektor je na proslavi rekao da su se Hrvatski studiji vratili svom izvornom opredjeljenju te da je dobro da HS nisu kopija Filozofskog fakulteta. Osim toga, rekao je da neće biti problema da HS postanu fakultet, da neki time nisu zadovoljni, ali da nema veze. Također, naglasio je da je kriza na HS-u prošla, da su preokrenuli trend pretvaranja HS-a u nešto drugo te da su se tome uspješno oduprijeli. Dodao je i da Hrvatski studiji imaju svoje mjesto, da su identitet i jezik vrlo važni. Priopćio je da je od jučer prorektor Čović profesor na Hrvatskim studijima te da to predstavlja poseban doprinos s obzirom na njegov rad u sferi bioetike i filozofije, priča nam studentica HS-a.

Policijska akademija uskoro u sklopu Sveučilišta, a donedavna dekanica FPZG-a nova je rektorova pomoćnica

Dodaje i kako je rektor Boras priopćio da je Lidija Kos-Stanišić, donedavna dekanica Fakulteta političkih znanosti, postala njegova nova pomoćnica. S bivšom dekanicom FPZG-a danas smo provjerili o čemu se radi – potvrdila nam je da je postala pomoćnica rektora za interno komuniciranje i sveučilišne medije.

Studentica HS-a kaže nam da je rektor pred uvaženim skupom istaknuo i da će se Policijska akademija uskoro priključiti Sveučilištu u Zagrebu, odnosno da intenzivno rade na tome da se pridruže Sveučilištu. Pritom je posebno pozdravio dekana Visoke policijske škole Krunoslava Borovca i dodao kako s njim oko toga surađuje. Inače, Visoka policijska škola je u sastavu Policijske akademije MUP-a Republike Hrvatske.

Rektor Boras potom se u svom govoru osvrnuo i na situaciju na Sveučilištu u Zagrebu.

Rektor o stanju na Sveučilištu istaknuo da se zloupotrebljavaju akademske slobode i mediji

Izdvojeni članak

Slavljenička atmosfera za 350. rođendan Sveučilišta: Rektor Boras daje priznanje dvojici dekana koji su ga spasili od mirovine

– Rektor je naglasio i da zbog nedovoljnog financiranja loše kotiramo na međunarodnim listama uspješnosti sveučilišta. Potom je rekao i da je tužno da se Sveučilište stalno mora boriti na sudovima i da toga nema u civiliziranim zemljama. Dodao je da se zloupotrebljavaju akademske slobode i mediji i da nitko za to nije odgovarao. Rekao je i da je mnogo onih koji loše govore o Sveučilištu, a da je situacija zapravo dobra s obzirom na financiranje i da se te činjenice trebaju plasirati, priča nam studentica HS-a.

Govor je održao i privremeni pročelnik Hrvatskih studija Mario Grčević, a u svom slavljeničkom govoru, Grčević se pohvalio da su od do sada dovršenih 17 sudskih postupaka svi riješeni u korist Hrvatskih studija.

Copy link
Powered by Social Snap