Pretraga

Rektor Boras poslao nam je ispravak informacije objavljene u članku ‘Reagirali su i iz Sabora, kažu da je rektor Boras zataškao jednu prijavu seksualnog uznemiravanja’

A- A+

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, zastupan po odvjetniku Maru Mihočeviću iz odvjetničkog društva Mihočević & Bajs d.o.o. poslao nam je ‘zahtjev za objavu ispravka objavljene informacije i odgovora na objavljenu informaciju’, a vezano za članak naslova ‘Reagirali su i iz Sabora, kažu da je rektor Boras zataškao jednu prijavu seksualnog uznemiravanja‘ objavljen na portalu srednja.hr. U nastavku teksta ispravak informacije i odgovor na informaciju prenosimo u cijelosti.

Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu
Foto: Screenshot HRT Pozitivno

Na internetskoj stranici srednja.hr na poveznici https://www.srednja.hr/faks/reagirali-iz-sabora-kazu-da-rektor-boras-zataskao-jednu-prijavu-seksualnog-uzemiravanja/ 03.02.2021. godine objavljen je članak naslova “Reagirali su i iz Sabora, kažu da je rektor Boras zataškao jednu prijavu seksualnog uznemiravanja”.

U navedenom članku, iznesene su sljedeće netočne tvrdnje:

– “Reagirali su i iz Sabora, kažu da je rektor Boras zataškao jednu prijavu seksualnog zlostavljanja”
– “Zastupnici kažu da je to primjer zataškavanja”
– “(…) Rektor je sasvim nedavno zataškao jedan takav primjer, unatoč prijavi koja je bila potpisana od strane oštećene kolegice. Unatoč takvoj prijavi nije poduzeo ništa. Štoviše, zloupotrijebio je svoju ovlast (…)”

S obzirom da se u predmetnom članku u odnosu na našu stranku iznosi neistinita tvrdnja, ovim putem zahtijevamo temeljem čl. 40. Zakona o medijima da objavite ovaj ispravak bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi odnosno na način da se na navedenoj poveznici poveže s poveznicom na kojoj ovaj zahtjev slijedi:

– Nije točno da je rektor Boras zataškao prijavu seksualnog uznemiravanja.
– Nije točno da se radi o zataškavanju.
– Nije točno da je rektor zataškao primjer seksualnog uznemiravanja unatoč prijavi potpisanoj od strane oštećene kolegice. Nije točno da nije poduzeo ništa kao ni to da je zloupotrijebio svoju ovlast.

Budući predmetni članak sadrži netočan i neistinit navod ovim putem zahtijevamo objavljivanje ovog ispravka netočne informacije u cijelosti kako je zatraženo, na način propisan čl. 41. st. 1. Zakona o medijima.

Rektor Boras poslao nam je ispravak informacije objavljene u članku ‘Reagirali su i iz Sabora, kažu da je rektor Boras zataškao jednu prijavu seksualnog uznemiravanja’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap