Pretraga

Rektor Boras predložio mandataru i HDZ-u novog ministra obrazovanja

A- A+

S mandatarom Tihomirom Oreškovićem i predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom danas je razgovarao rektor Sveučilišta u Zagrebu i predsjednik Rektorskog zbora Damir Boras. Na sastanku im je dao rektorsku potporu za sastavljanje stabilne Vlade, a razgovaralo se i o imenima za ministra koje predlaže Rektorski zbor.

foto:srednja.hr

Izdvojeni članak

Intervju s novim rektorom: ‘Sveučilište planiram učiniti medijski vidljivijim, a svim studentima moja su vrata uvijek otvorena

Rektor Damir Boras poručio je kako je sastanak u zagrebački hotel Sheraton došao na obostranu inicijativu. Uoči sastanka Boras je rekao da je potrebno da sveučilišta u Hrvatskoj imaju svoje mišljenje o tome kako se trebaju razvijati hrvatska znanost i obrazovanje, prenosi hrt.hr.

Demantirao je da je sam kandidat za poziciju ministra znanosti, obrazovanja i sporta, ali je rekao kako Rektorski zbor ima svoje prijedloge, no o imenima je još rano govoriti.

– Na sastanku se razgovaralo se o tome što Vlada očekuje od Sveučilišta, a ja sam naravno izložio da Sveučilište očekuje potporu od Vlade i da je spremno državi dati ono što ona očekuje od nas, a to su obrazovani kadrovi u onim strukama koje su Hrvatskoj potrebne. To su sve tehničke i informatičke struke, pri čemu treba poboljšati kvalitetu onih mladih koji upisuju fakultete da imaju ona znanja koja će im omogućiti brzo i efikasno studiranje, rekao je Boras.

Nadodao je kako su na sastanku razgovarali o potrebi Europe za stotinama tisuća informatičara koji se nigdje u svijetu ne proizvode u dovoljnoj mjeri te o mogućnosti da u dogledno vrijeme proizvodimo dovoljan broj njih te da im omogućimo pronalaženje posla.

– Dao sam potporu Tomislavu Karamarku i Tihomiru Oreškoviću za stvaranje stabilne Vlade, pri čemu smo mi zainteresirani za visoko obrazovanje, ali smo razgovarali i o potrebama srednjeg i osnovnog obrazovanja. Osnovno i srednje obrazovanje daje kandidate za visoko obrazovanje, izjavio je Boras za HRT.

Karamarko je kazao da je bilo nekih zanimljivih tema koje će uskoro biti poznati javnosti te da je apsolutno bitno povezati obrazovanje i gospodarstvo.

Copy link
Powered by Social Snap