Rektor Boras za srednja.hr: ‘Štete ćemo popraviti, a ovo je prilika da iz svega izađemo još bolji’

Niz potresa u nedjelju je pogodio glavni grad, a nije zaobišao ni imovinu Sveučilišta u Zagrebu. Rektor prof. dr. sc. Damir Boras ipak napominje kako će se štete popraviti, a u nepogodama koje su nas zadesile vidi priliku da iz njih izađemo još bolji. Poslao je i važnu poruku studentima.

www.srednja.hr

– Sveučilište će staviti svoje kapacitete kao i studentske domove na raspolaganje kriznom stožeru, rekao nam je u nedjelju prof. dr. sc. Damir Boras.

Seizmolozi upozoravaju: Ne nasjedajte na dezinformacije koje se šire nakon potresa, znanost to ne može ustvrditi

Rektor Sveučilišta u Zagrebu za srednja.hr komentirao je niz potresa koji je jutros zadesio Zagreb, ali i epidemiju koronavirusa zbog kojeg se nastava izvodi online.

– Pozivam studente da poštuju odredbe kriznog stožera i da prate obavijesti sa svojih fakulteta i akademija i Sveučilišta te da ne zanemare ni svoje studije. Život ide dalje ali je nužno da svi pomažemo jedni drugima, poručuje Boras.

Optimističan je i u aktualnoj situaciji zapravo vidi priliku za sve nas. Dotakao se i 350. obljetnice djelovanja našeg najvećeg sveučilišta.

– Štete će se popraviti, a ovo je prilika da iz svega izadjemo još bolji i sa još vise zajedništva u duhu svijetlih tristopedesetgodišnjih tradicija Sveučilišta u Zagrebu, zaključio je rektor Boras.


U našem prvom podcastu ugostili smo profesoricu Natašu Jokić-Begić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Tema je bila psihičko zdravlje u doba korone.

Pojasnila je i zašto je važno da vas roditelji puste spavati:

… kao i zašto je važno održavati rutinu za vrijeme samoizolacije!

Odgovori